Αγροτικό: «Δίκαιες λύσεις» θέλει ο πρωθυπουργός – Πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης

Νέες πρωτοβουλίες αναμένεται να αναλάβει τις επόμενες ώρες η κυβέρνηση για να υπάρξουν γέφυρες συνεννόησης με τους αγρότες. Η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα θορυβημένη από τις αντιδράσεις των αγροτών, με τον πρωθυπουργό να είναι έτοιμος να συζητήσει "δίκαιες λύσεις" στα ζητήματα τους και κυβερνητικά στελέχη να απευθύνουν επανειλημμένες εκκλήσεις για διάλογο. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο διατήρησης της αυτοτέλειας του ΟΓΑ.

Η κυβέρνηση έχει σε όλους τόνους υπογραμμίσει την ανάγκη να προχωρήσουν, χωρίς καθυστερήσεις, οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος και επιδιώκει να αρθεί το αδιέξοδο στο αγροτικό, με τη συνεννόηση των παραγωγών.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου απηύθυνε χθες νέα πρόσκληση στους αγρότες στο τραπέζι του διαλόγου με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Στον διάλογο με τον πρωθυπουργό θα λειανθούν πολλά ζητήματα που έχουν προκύψει» είπε ο κ. Αποστόλου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση περιμένει τους αγρότες από εβδομάδα, όχι μόνο για να συζητήσει μαζί τους το ασφαλιστικό αλλά και όλα τα θέματα για την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.

Να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου κάλεσε το Σάββατο τους αγρότες ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφέροντας μάλιστα ότι «όλα είναι συζητήσιμα». Διεμήνυσε ωστόσο, ότι η κυβέρνηση δεν έχει να καταθέσει καινούργια πρόταση, αν δεν καθίσουν στο τραπέζι του διάλογου και δεν πρόκειται να δεχθεί τελεσίγραφα.

Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και η διαχείριση του προσφυγικού αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τετάρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η ψήφος είναι χειρότερη από την σφαίρα, με τη σφαίρα σκοτώνεις το διπλανό σου, με τη ψήφο το μέλλον των παιδιών σου» τόνισε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Πηγή: skai.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ