Κλείσιμο

Xρυσόγονος για κανάλια: Δεν είναι το ίδιο αν είναι ζημιογόνες οι εφημερίδες

Θέμα οικονομικής βιωσιμότητας των τηλεοπτικών σταθμών, έθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος για να δικαιολογήσει τις μόλις τέσσερις άδειες που χορηγεί η κυβέρνηση, παρότι η ΕΙΤΗΣΕΕ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι οι έξι σταθμοί μέλη της έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο ο νόμος για τα τηλεοπτικά κανάλια να καταπέσει ως αντισυνταγματικός στα δικαστήρια.

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε ότι αν τα κανάλια δεν είναι βιώσιμα θα βρουν άλλες πήγες χρηματοδότησης, πιθανόν αφανείς, ωστόσο ερωτηθείς γιατί δεν ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί για τις εφημερίδες που είναι ζημιογόνες, όπως η Αυγή, δήλωσε ότι «δεν είναι το ίδιο αν είναι κερδοφόρος ή ζημιογόνος η Αυγή, γιατί ο αριθμός των αδειών είναι πεπερασμένο μέγεθος, εφημερίδες μπορούν να βγουν άπειρες...»

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οι συχνότητες είναι εθνική περιουσία και θα γίνει ανοιχτός δημόσιος διαγωνισμός για το ποιοι θα πάρουν τις συχνότητες. «Δεν είναι ανεκτό να παρατείνεται η προσωρινή λειτουργία των σταθμών επ’ αόριστον, επί της αρχής είναι σωστό το επιχείρημα του ν/σ» δήλωσε.

«Αν είναι
ζημιογόνες οι εφημερίδες, υπάρχει πρόβλημα και στις εφημερίδες αλλά για τις εφημερίδες υπάρχει ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς. Το άρθρο 14 απαγορεύει για τον Τύπο η λογοκρισία, στο άρθρο 15 δεν προβλέπεται αυτό για την τηλεόραση» σημείωσε.
Πηγή: skai.gr