Γεννηματά: Τα αποτελέσματα της πολιτικής σας τα βλέπετε σήμερα στους δρόμους

Εξοντωτικό χαρακτήρισε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τους αγρότες, οι οποίοι εξ αυτού βγήκαν στους δρόμους, ενώ με την πολιτική της υποθηκεύει το μέλλον του κλάδου. Κάλεσε όμως και τους διαμαρτυρόμενους να ανοίξουν τους δρόμους, κρατώντας αποστάσεις και καταδικάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα.  

«Μην επιτρέψετε να θαμπώσουν τα βήματά σας, οι ελάχιστοι θερμοκέφαλοι ανοίξτε τους δρόμους, πείτε όχι στη βία και το διχασμό», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. Παράλληλα τόνισε, ότι στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νέο ασφαλιστικό το οποίο, όπως είπε, «διαλύει το σύστημα ενισχύει την εισφοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία, ενώ μετατρέπει τις συντάξεις, ιδιαίτερα των νέων σε φιλοδώρημα».

Επιτέθηκε εξάλλου στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για αυταρχισμό και εκφράζοντας την αντίθεσή της στην βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των αγροτών. «Είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζεται μια τέτοια επιχείρηση σε βάρος διαδηλωτών και φοβάμαι ότι θα εξελιχθεί σε μόνιμη κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας», σημείωσε η κυρία Γεννηματά.

Κατηγόρησε περαιτέρω την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τραγική ανεπάρκεια, απευθύνθηκε συνολικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λέγοντας: «Κυβερνήστε επιτέλους εκτός αν έχετε αποφασίσει να δραπετεύσετε, αλλά πείτε το» ενώ επιτέθηκε προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα για ψευδείς ισχυρισμούς αναφορικά με τις εισφορές και τις μειώσεις στις συντάξεις των αγροτών.

Ωστόσο στο ζήτημα των απαιτήσεων του ΔΝΤ και της παρέμβασης Τόμσεν, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε στο πλευρό του κ. Τσίπρα, κάνοντας λόγο για παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. «Εμείς λέμε ναι στις τολμηρές μεταρρυθμίσεις αλλά να καταλάβει το ΔΝΤ ότι πρέπει να μπει τέλος στα τιμωρητικά μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι η βασική επιλογή της αγροτικής πολιτικής θα έπρεπε να είναι η παραγωγή αγροτικών προϊόντων με ταυτότητα, η διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές.

Γεννηματά προς ΝΔ: Θα συμμετάσχετε σε μία κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων;

Η επικεφαλήςτης Δημοκρατικής Συμπαράταξης απηύθυνε τέλος μία μάλλον επιθετική πρόσκληση – πρόκληση προς τη ΝΔ, καλώντας το κόμμα να αποφασίσει αν θέλει εκλογές ή τη συμμετοχή σε μία κυβέρνηση με συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας που έχει προτείνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως είπε η Φ. Γεννηματά. 

Ενώ σε μία αναφορά – αιχμή για το Ποτάμι και το γεγονός ότι δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της κυρίας Γεννηματά η ίδια – απευθυνόμενη στους βουλευτές της ΝΔ, αναρωτήθηκε:
«Μήπως θέλετε κι εσείς εν μέσω κρίσης, να μείνετε στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης; Να κάθεστε στην άκρη του ποταμιού πετώντας πέτρες περιμένοντας τα πτώματα των άλλων να περνούν;» 
Πηγή: skai.gr