Νέα έκκληση για διάλογο από Αποστόλου – «Μελανή σελίδα τα επεισόδια»

Νέα έκκληση για διάλογο απηύθυναν στους αγρότες οι συναρμόδιοι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, την ώρα που το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο από το παναγροτικό συλλαλητήριο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης άφησε να εννοηθεί ότι επίκειται ραντεβού πρωθυπουργού – αγροτών όπου θα λειανθούν οι επιπτώσεις των μέτρων.

«Εμείς θα κάνουμε παραγωγική ανασυγκρότηση σε διάλογο με αγρότες με ευθύνη και δική τους και πρωθυπουργού» παρατήρησε. «Εμάς ο διάλογος είναι μέσα στο DNA μας» πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο κ. Απόστολου
κάλεσε για άλλη μια φορά τους αγρότες «να δώσουν μαζί με την κυβέρνηση αυτή τη μάχη.» Παράλληλα χαρακτήρισε ως «μελανή σελίδα στην ιστορία του αγροτικού κινήματος» τα σημερινά (Παρασκευή) επεισόδια

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «η δική σας κυβέρνηση μας έφτασε ώς εδώ».

«Μίλησε η Φώφη Γεννηματά για σχέδιο για την αγροτική οικονομία... 25 χρόνια γιατί μας έφτασαν εδώ; Δεν γνωρίζει η κα Γεννηματά επί ποιας κυβέρνησης πουλήθηκε η Αγροτική Τράπεζα – απαξιώθηκε ότι κινούνταν και είχε δουλειά σε αυτό το χώρο» υποστήριξε.

«Έρχεστε σε μια δύσκολη συγκυρία σήμερα να ξεπλύνετε τα πάντα σε μια νύχτα. Τα ξέχασε Φώφη Γεννηματά και Κυριάκος Μητσοτάκης το σύνδρομο συγκυβέρνησης θα σας ακολουθεί πολλά χρόνια (...) στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι και έχουμε ήδη πάρει μηνύματα από κάποια μπλόκα για διάλογο. Τους περιμένουμε από βδομάδα γιατί δεν είναι απλά σύμμαχοι μας, αλλά συνεργάτες μας για την ανοικοδόμηση της νέας Ελλάδας.»

Σημειώνεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρία ταμεία αντί για ένα ενιαίο.
Πηγή: skai.gr