Το Γραφείο Τύπου της Βουλής προπαγανδίζει το κυβερνητικό έργο!

Σε μία πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά κίνηση, προχώρησε το Γραφείο Τύπου της Βουλής, παραπέμποντας σε γραφείο τύπου κυβερνητικής προπαγάνδας ή σε υποκατάστημα της εκτελεστικής εξουσίας κι όχι ως γραφείο της νομοθετικής εξουσίας, στην οποία μετέχουν 8 κόμματα.

Με έκπληξη αντίκρισαν οι αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες, δελτίο τύπου, το οποίο προέβαλε το κυβερνητικό έργο και συγκεκριμένα την εισαγωγή στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα του λεγόμενου "παράλληλου προγράμματος" με αιχμή νομοθετική ρύθμιση, του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού για την καθολική ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών.

Πέραν του ότι η Βουλή δεν έχει εκδώσει ποτέ ξανά στο παρελθόν δελτίο τύπου για να προβάλει το κυβερνητικό έργο, πρωτοβουλία η οποία μόνο με προπαγάνδα μπορεί να χαρακτηριστεί, το μεμπτό είναι ότι στο επίμαχο δελτίο τύπου, περιλαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο η ομιλία του κου Ξανθού νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια, ενώ απουσιάζουν παντελώς οι θέσεις της αντιπολίτευσης.

Κι ενώ στην ίδια συνεδρίαση ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα για την υγειονομική κάλυψη των ανασφαλίστων ισχύει εδώ και ενάμιση χρόνο: " Ο Υπουργός λέει ότι καλύπτει ανασφάλιστους. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Δεν το ξέρετε ότι έχει γίνει ενάμισι χρόνο; Έχουν λάβει 240.000 συμπολίτες μας με τα ονοματεπώνυμά τους κάλυψη σαν να ήταν ασφαλισμένοι με όλα. Και το παρουσιάζετε σαν κάτι καινούργιο; " , σημείωσε χαρακτηριστικά στον νυν Υπουργό Υγείας ο κ. Γεωργιάδης.

Η αναφορά αυτή του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλως περιέργως δεν υπάρχει σε κανένα σημείο του δελτίο του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Βουλής, το οποίο μοιάζει να λειτούργησε ως παράρτημα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας.

Για πρωτοβουλία
των υπαλλήλων έκαναν λόγο οι υπεύθυνοι του γραφείου, επιχειρώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν τα της Βουλής θεωρούν απίθανο κάτι τέτοιο να συνέβη χωρίς άνωθεν εντολή.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά