Κλείσιμο

Mαξίμου: Ο Τόμσεν ζητεί διαφορετικό πρόγραμμα από το συμφωνημένο

Ο Πολ Τόμσεν ζητεί ριζικά διαφορετικό πρόγραμμα από το συμφωνημένο τον Αύγουστο και αποδέκτες είναι οι υπόλοιποι θεσμοί υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας το άρθρο του αξιωματούχου του ΔΝΤ.

Το επίμαχο άρθρο του Δανού, προκάλεσε έντονη αμηχανία στην κυβέρνηση, καθώς γίνεται λόγος για ανάγκη λήψης μέτρων ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2018. Η Αθήνα επικαλείται σχετική δήλωση της εκπροσώπου του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί Ανίκα Μπράιντχαρτ για να τεκμηριώσουν την άποψή τους ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των θεσμών:

"Κληθείσα να σχολιάσει το άρθρο του διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ο οποίος ζητά περικοπή συντάξεων, η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε: «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εργάζονται ακόμη πάνω σε ένα πακέτο μέτρων για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο. Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων για να ικανοποιήσει αυτούς τους στόχους. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι αυτό που συμφωνήθηκε στο μνημόνιο τον Αύγουστο»"


“Με βάση τα παραπάνω, επισημαίνεται για μια ακόμα φορά ότι σε διαδικτυακό τόπο του ΔΝΤ, ο Π. Τόμσεν ζητά επί της ουσίας την εφαρμογή διαφορετικού προγράμματος από το συμφωνημένο. ΟΙ θέσεις που διατυπώνονται στο εν λόγω άρθρο, απέχουν ριζικά από τα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς” σημειώνουν από το Μαξίμου.

“Η Ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι αποδέκτης των θέσεων του Π. Τόμσεν δεν είναι η ίδια, αλλά οι υπόλοιποι θεσμοί, οι οποίοι ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους. Η ελληνική πλευρά συνεχίζει την κατά γράμμα υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο μέρη και μόνο αυτών” προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.
Πηγή: skai.gr