Καμμένος: Δεκτές οι θέσεις μας από το ΝΑΤΟ - Η Ν.Δ δεν έχει επικοινωνία μεταξύ της

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε από το βήμα της Βουλής, ότι «η ΝΔ ενημερώθηκε από εμένα», απαντώντας στο αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της, Νίκου Δένδια, να δοθεί στη Βουλή η απόφαση του ΝΑΤΟ για συμβολή στο Αιγαίο. 

«Η ΝΔ δεν έχει πλέον επικοινωνία μεταξύ της», είπε ο κ. Καμμένος και υπογράμμισε ότι έγιναν αποδεκτές όλες οι ελληνικές θέσεις από το ΝΑΤΟ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «επικοινώνησα με την Ντόρα Μπακογιάννη επί 35 λεπτά, την οποία απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ για την συζήτηση στο ΝΑΤΟ. Την ενημέρωσα για όλο το κείμενο που είναι απόρρητο». Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε: «ο εκπρόσωπος τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος, που τώρα φεύγει δεν είχε καμία ενημέρωση και έκανε περίεργες δηλώσεις. Να συνεννοείστε μεταξύ σας, η απάντηση της Ντ. Μπακογιάννη ήταν ότι η συνομιλίες ήταν θετικές».

Περιγράφοντας το περιεχόμενο της συμφωνίας στο ΝΑΤΟ, ο κ. Καμμένος είπε: «Η συμφωνία που έγινε κοινά αποδεκτή από όλες τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχει να κάνει με την ανάπτυξη της ΝΑΤΟϊκής δύναμης, έχοντας γίνει αποδεκτές όλες τις ελληνικές θέσεις. Στην παράγραφο 4 αναφέρεται ότι στην περίπτωση διάσωσης ανθρώπων από την Τουρκία, θα προωθούνται αυτόματα στην Τουρκία. Οι ελληνικές δυνάμεις που θα συμμετέχουν κατά δημόσια δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ θα επιχειρούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τον ελληνικό εναέριο χώρο και οι τουρκικές στα τουρκικά. Είναι απόλυτα σαφές ότι υπάρχει απόλυτος σεβασμός των ανάλογων Κέντρων Διάσωσης».

Τέλος, σχετικά με την διοίκηση της δύναμης ο υπουργός είπε ότι «την συγκεκριμένη στιγμή είναι υπό την διοίκηση της Γερμανίας. Η επόμενη θα ήταν της Τουρκίας, αλλά εξαιρέσαμε από την διοίκηση και την Ελλάδα και την Τουρκία. Έχουν εξασφαλιστεί απόλυτα όλα εκείνα που ζήτησε η ελληνική πλευρά».
Πηγή: skai.gr