Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ την τροπολογία για κρατικοποίηση του Μεγάρου Μουσικής

Με τη θετική ψήφο της αντιπολίτευσης θα περάσει η τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού για την κρατικοποίηση του Μεγάρου Μουσικής, καθώς πριν από λίγο ο εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει την τροπολογία.

Αξίζει πάντως
να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή εκ μέρους του συγκυβερνώντος κόμματος δεν αποτελεί αντάρτικο αλλά εκ του ασφαλούς αρνητική στάση, δεδομένου ότι η τροπολογία υπερψηφίζεται τουλάχιστον από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να υπερθεματίζει υπέρ της ορθότητάς της και άρα έτσι να συμπληρώνεται η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το Ελληνικό Δημόσιο καθίσταται ιδιοκτήτης του συνολικού κτιριακού συγκροτήματος των 170.000 τ.μ. του Μεγάρου Μουσικής, με τη μεταβολή υπέρ του δημοσίου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και αναλαμβάνοντας έναντι αυτού το σύνολο των δανείων και ληξιπρόθεσμων οφειλών του Μεγάρου.

Στην τοποθέτησή το
υ πάντως ο κ. Καμμένος έψεξε την κυβέρνηση, ερωτώντας για ποιο λόγο αναλαμβάνει τέτοια υποχρέωση χωρίς να έχει κάνει διαχειριστικό έλεγχο.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά