Εγκρίθηκε από τις επιτροπές της Βουλής το παράλληλο πρόγραμμα – Για «παράλληλο δούλεμα» κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στις αρμόδιες Eπιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, επισήμανε ότι το παράλληλο πρόγραμμα έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία και το χαρακτήρισε ως μια θετική νομοθετική παρέμβαση με ανακουφιστική λογική - για τους ευπαθείς πολίτες.

Για «παράλληλο δούλεμα» κάνουν λόγο τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και εγκαλούν την κυβέρνηση για «νομοθετική τσαπατσουλιά».

ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, διαφώνησαν τόσο με την διαδικασία που επελέγη για την εκ νέου εισαγωγή του νομοσχεδίου, όσο και για την ουσία του, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό» αντιπερισπασμό της κυβέρνησης στην κοινωνική θύελλα που έχει απέναντί της.

Κατηγόρησαν δε την κυβέρνηση, ότι δεν έθεσε βασικές διατάξεις στην διαβούλευση, ενώ το νομοσχέδιο στην πραγματικότητα είναι «καινούργιο» και ως τέτοιο πρέπει να επανακατατεθεί με νέο τίτλο ώστε να τοποθετηθούν τα κόμματα.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας, εξήγησε ότι τα περισσότερα από τα άρθρα που αποσύρθηκαν, είτε ενσωματώθηκαν σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, είτε συμπεριλήφθηκαν σε άλλα νομοσχέδια, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για παρελκυστική τακτική και επισήμανε ότι στο περιβάλλον μιας δύσκολης και επίπονης διαπραγμάτευσης, είναι πολύ σημαντικό να δοθεί ένα σήμα ότι η κυβέρνηση μπορεί παράλληλα να προωθεί και διατάξεις με ανακουφιστική λογική σε μείζονα κοινωνικά προβλήματα.

«Διαψεύδουμε τις Κασσάνδρες που λένε ότι δεν μπορεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση παράλληλα με την διαπραγμάτευση, επαναφέροντας ένα νομοσχέδιο το οποίο, κατά γενική ομολογία, περιέχει ρυθμίσεις που αναβαθμίζουν την ζωή των πολιτών», τόνισε, αναδεικνύοντας την ρύθμιση για την ασφαλιστική κάλυψη των πολιτών που την απώλεσαν, ως την σημαντικότερη, καθώς αυτό το πρόβλημα, όπως είπε, αναδεικνύεται ως το οξύτερο μετά το πρόβλημα της ανεργίας.
Πηγή: skai.gr