Στη Βουλή η υπόθεση για την άρση ασυλίας 3 βουλευτών της ΧΑ

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου αιτήματα για άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, Γιάννη Λαγού και Ηλία Παναγιώταρου, καθώς τους αποδίδονται παραβιάσεις του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά από προανάκριση που διενήργησε η Κρατική Ασφάλεια Αττικής, προέκυψε ότι από μέλη της Χρυσής Αυγής το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου 2015 ρίχτηκαν φυλλάδια που ανέγραφαν: «Έξω οι λαθρομετανάστες», ενώ την επόμενη ημέρα (21.3.2015) σε συγκέντρωση στο Σταθμό Λαρίσης ρίχτηκαν φυλλάδια που ανέγραφαν: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Παράλληλα σε συνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής και στην εφημερίδα της, ανεγράφη μεταξύ άλλων η φράση: «Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των λαθρομεταναστών. 'Όχι στο ρατσισμό κατά των Ελλήνων».

Η Χρυσή Αυγή έχει υποστηρίξει, ότι δεν εξέδωσε εκείνη τα επίμαχα φυλλάδια, ενώ από βίντεο της ΕΡΤ το οποίο έχει απομαγνητοφωνηθεί, προέκυψε ότι υπήρξε υποκίνηση βίας και μίσους κατά προσώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνική ή εθνικιστική καταγωγή με τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη (άρθρο 1 του αντιρατσιστικού νόμου).

Πηγή: Skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου