Δραγασάκης: Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα προβούν σε πωλήσεις δανείων

Οι τράπεζες δεν έχουν ενδιαφέρον να προβούν σε πωλήσεις δανείων, διαμηνύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του προεδρείου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και των διοικήσεων των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Συμφωνήθηκε να επιταχυνθούν, από μέρους των τραπεζών, οι διαδικασίες ρύθμισης των δανείων, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που βρίσκεται ήδη σε ισχύ.

Ακόμα υπήρξε συμφωνία για τη διαπραγματευτική γραμμή στο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ειδικότερα στην εξαίρεση από την πώληση σε τρίτους συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων.

Παράλληλα αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής Επιτροπής, που θα εξετάσει θέματα όπως η μείωση των χρεώσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η συνδρομή των τραπεζών στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών στην αναζήτηση στοιχείων και πληροφοριών από δημόσιους φορείς.
Πηγή: skai.gr