Κρίσιμη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με προσδοκία για άνοιγμα στους αγρότες

Άνοιγμα στους αγρότες αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχει συγκληθεί εκτάκτως για τις 10:30 το πρωί.

Ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται θα προβεί σε διάγγελμα προς τον αγροτικό κόσμο, ζητώντας από τους αγροτοκτηνοτρόφους να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, τη στιγμή όμως που πολλά μπλόκα καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι αποφεύγει τον πραγματικό διάλογο αρνούμενη να απαντήσει στις προτάσεις που της έχουν στείλει.

«Περιμένουμε να ακούσουμε από τον κ. Τσίπρα [στο Υπουργικό Συμβούλιο] απαντήσεις στα αιτήματά μας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ αγρότης από το μεγάλο μπλόκο της Νίκαιας, το οποίο σχεδιάζει μεγάλη τριήμερη συγκέντρωση στην Αθήνα την Παρασκευή. «Να έρθουν πρώτα να συζητήσουν», δήλωσε ωστόσο νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ανώτερη κυβερνητική πηγή, σε μία ένδειξη ότι η Αθήνα θέλει ένα βήμα από την πλευρά των αγροτών.

Την έναρξη διαλόγου ζήτησε και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλης σε συνάντηση που είχε με τον αγροτοσυνδικαλιστή και επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας, Βαγγέλη Μπούτα. Ο κ. Μπούτας φέρεται να ζήτησε από τον υπουργό να επιτραπεί ακόμη και για συμβολικούς λόγους να περάσουν κάποια τρακτέρ την Παρασκευή στο Σύνταγμα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη πάντως δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα έχει νόμους και κανονισμούς που θα πρέπει να τηρούνται και πως η Τροχαία καθορίζει ποια οχήματα φτάνουν στο κέντρο της πόλης.

Μήνυμα ότι «το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στους διαμαρτυρόμενους αγρότες και τα άλλα κοινωνικά στρώματα είναι να επιτρέψουν άθελά τους να χρησιμοποιηθεί ο δικός τους αγώνας από εγχώρια και ξένα κέντρα που θέλουν κυβερνήσεις μαριονέτες, οικουμενικές ή άλλες για να μείνει άθικτο το παλιό σύστημα των κατεστημένων συμφερόντων» στέλνει μέσω συνέντευξής του στο euro2day ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Πηγή: skai.gr