Κλείσιμο

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο

Να κάμψει το αγροτικό μέτωπο και να φρενάρει την μαζική κάθοδο των τρακτέρ την Παρασκευή στην Αθήνα επιχειρεί ο πρωθυπουργός που συγκαλεί εκτάκτως αύριο, Τετάρτη στις 10.30 π.μ., το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κύριος Τσίπρας ενδέχεται κατά πληροφορίες να προβεί σε δήλωση - διάγγελμα προς τους αγρότες ανακοινώνοντας βελτιώσεις στην πρόταση Κατρούγκαλου κατ’ αντιστοιχία με εκείνη που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας για τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι η Κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο με τους αγρότες επί της προτάσεως Κατρούγκαλου, όχι από μηδενική βάση, όπως άλλωστε δήλωσε σήμερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Η συνεδρίαση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, θα έχει ως αντικείμενο το νομοθετικό έργο κατά το προσεχές διάστημα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να φτάσουν τα τρακτέρ την Παρασκευή στο Σύνταγμα τονίζοντας ότι υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί αναφορικά με τα οχήματα που μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ πρόθεσή της είναι να χρησιμοποιηθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και της Τροχαίας προς τον σκοπό αυτό. 

Το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ πάντως ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας δήλωνε χαρακτηριστικά ότι είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς πώς θα αντιδράσουν οι άνδρες των ΜΑΤ, καθώς:  «Το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες».
Πηγή: skai.gr