Κλείσιμο

Θεοδωράκης: Να φτιάξουμε κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, αυτοκτονία οι εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παραδεχτεί την αδυναμία της κυβέρνησής του και στη συνέχεια να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με βάση την παρούσα Βουλή, δήλωσε ο αρχηγός του Ποταμιού Στραύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε στο MEGA ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν «αυτοκτονικό για τη χώρα» εάν ο κ. Τσίπρας επέλεγε και πάλι να προσφύγει στις κάλπες.

Πάντως, ο αρχηγός του Ποταμιού απέρριψε ωστόσο τη λύση μίας πρόχειρα συγκροτημένης οικουμενικής κυβέρνησης ή μίας «κυβέρνησης σούπα», όπου όλοι θα ικανοποιούνται με μία θέση. Στόχος είναι να έχουμε μία κυβέρνηση που θα μπορεί να «λύσει προβλήματα», είπε.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Θεοδωράκης στάθηκε στο προσφυγικό, υποστηρίζοντας ότι οι διγλωσσία και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων έβλαψαν τη χώρα, ενώ αντίθετα ενίσχυσαν τη θέση κρατών όπως η ΠΓΔΜ και η Τουρκία.

Όταν «δεν κάνεις αυτά που έχεις συμφωνήσει τον Δεκέμβρη και τα κάνεις τον Φλεβάρη», απλά αναβαθμίζεις τον ρόλο άλλων χωρών, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ παράλληλα υπενθύμισε ότι μέχρι πριν από λίγους μήνες ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος απέρριπτε το ενδεχόμενο κατασκευής Hotspots στα νησιά.

«Οι ηγέτες δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα. Προηγούνται των γεγονότων», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι οι αστοχίες και τα λάθη της Αθήνας μετατρέπουν την Ελλάδα «σιγά-σιγά σε φυλακή των μεταναστών και των προσφύγων».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι οι αγρότες «δεν θέλουν χαρίσματα» αλλά «βοήθεια για να μείνουν στο χωράφι», όμως διευκρίνισε ότι δεν χρειάζονται ακραίες κινητοποιήσεις για να περάσουν το μήνυμά τους.
Πηγή: skai.gr