Παρέμβαση της ΕΕ για το προσφυγικό ζητεί ο Μητσοτάκης - Ευθύνες στην κυβέρνηση

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί το πρώτο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων - μεταναστών στην περιοχή της Μόριας Λέσβου. Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Τουρκία για τη σημερινή κατάσταση, ζητώντας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι της ΕΕ. 

«Η χώρα αντιμετωπίζει, σήμερα, ένα τεράστιο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα το οποίο έχει και ανθρωπιστική διάσταση, αλλά και διάσταση ασφάλειας. Ένα πρόβλημα, το οποίο, δυστυχώς, επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της Κυβέρνησης. Είναι απολύτως ξεκάθαρο, ότι η Κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hot spots, στα πέντε νησιά του Αιγαίου. Είναι, όμως, επίσης ξεκάθαρο, ότι η κατασκευή των hot spots από μόνη της, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως εξήγησε, το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο. Χρειάζεται μια οργανωμένη αντιμετώπιση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Χρειάζεται τα κράτη - μέλη της Ευρώπης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους πρόσφυγες, οι οποίοι πρόκειται να μεταγκατασταθούν στην Ευρώπη. Και χρειάζεται, βέβαια, και η ίδια η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να λυθεί, εάν δεν υπάρξει μια ουσιαστική ανάμειξη της Τουρκίας στην αντιμετώπισή του» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης
συνεχάρη το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των διεθνών οργανισμών, των υπηρεσιών της Κυβέρνησης «για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για να αντιμετωπίσουν ένα εξαιρετικά οξύ πρόβλημα.»

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε και με τις τρεις γιαγιάδες της Λέσβου που τάισαν ένα προσφυγόπουλο τον Οκτώβριο. Η φωτογραφία των γιαγιάδων έκανε το γύρο του κόσμου.
Πηγή: skai.gr