Κλείσιμο

ΝΔ: Η κυβέρνηση προσγειώνεται στην πραγματικότητα στο προσφυγικό

Να αναλάβει τις ευθύνες της στο μεταναστευτικό – προσφυγικό καλεί την κυβέρνηση ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, επικρίνοντάς την για την κατάργηση των προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης, μετά και τη συνέντευξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο EurActiv.

«Ο Επίτροπος
Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε σήμερα στο EurActiv, ότι “χρειάζονται κέντρα κράτησης ή απομάκρυνσης για εκείνους τους μετανάστες που λαμβάνεται η απόφαση να επιστρέψουν, ιδιαίτερα εάν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής και εάν δεν είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν εθελοντικά”» τονίζει ο βουλευτής, και προσθέτει:

»Με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο λοιπόν, η ελληνική Κυβέρνηση προσγειώνεται στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα την οποία αποφεύγει να αντιμετωπίσει επί 13 μήνες, εφαρμόζοντας την καταστρεπτική πολιτική των ανοικτών συνόρων και καταργώντας ουσιαστικά τα προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης, στην Αμυγδαλέζα, στην Ξάνθη, στο Παρανέστι Δράμας, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, στην Κόρινθο και στην Αθήνα).»

«Ας ελπίσουμε
για το καλό της χώρας και των Ελλήνων πολιτών, η Κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη τις ιδεοληψίες της, να αναλάβει τις ευθύνες της και να βρει τρόπο συνεννόησης με τους εταίρους μας» καταλήγει ο κ. Αβραμόπουλος.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομίας ενημέρωσε ότι εγκρίθηκαν πιστώσεις ύψους 9,3 εκατ. ευρώ για δυο έργα που αφορούν στη δημιουργία κέντρων υποδοχής και καταγραφής προσφύγων και μεταναστών. 
Πηγή: skai.gr