Στο αρχείο η υπόθεση με το Πόθεν Έσχες του Φλαμπουράρη

Με πέντε ψήφους υπέρ, και δύο κατά, έκλεισε η υπόθεση Πόθεν Έσχες του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, Γιώργο Βαρεμένο, μετά την εισήγηση των ορκωτών λογιστών, που είχαν αναλάβει κατά προτεραιότητα τον έλεγχο της δήλωσης του Υπουργού, η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει καμία παρατυπία στο πόθεν έσχες του κου Φλαμπουράρη και η υπόθεση μπήκε πλέον στο αρχείο.

Αναφορικά με την υπόθεση του πρώην υπουργού οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, η Επιτροπή αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά η παραπομπή του στη δικαιοσύνη για μη υποβολή πόθεν έσχες τα έτη 2011 και 2012 όταν ήταν διευθυντής του γραφείου του τότε υπηρεσιακού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Αν και ο κ. Χαρδούβελης είχε στείλει στην Επιτροπή υπόμνημα στο οποίο σημείωνε ότι προχώρησε σε κατάθεση της δήλωσης εκ των υστέρων, η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι θεωρείται "μη κατατεθείσα" αφού δεν απευθυνόταν προς την αρμόδια επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής αλλά στην Επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όσο για τον νυν υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, αν και οι ορκωτοί λογιστές είχαν λάβει εντολή για κατά προτεραιότητα έλεγχο της δήλωσης πόθεν έσχες του, η Επιτροπή δεν ασχολήθηκε σήμερα Δευτέρα με την υπόθεσή του, καθώς εκκρεμεί όπως ειπώθηκε η κατάθεση εγγράφων από μέρους του υπουργού.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr