Βίτσας: Μείωση συντάξεων για τους επόμενους μέχρι να φτάσουν τους προηγούμενους

Για ανάγκη μείωσης συντάξεων στους αμέσως επόμενους μέχρι να φτάσουν τους προηγούμενους έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ, με αφορμή το αγροτικό, ο Δημήτρης Βίτσας. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι πραγματικά χρειάζονται μεταβατικές διατάξεις, και γι’ αυτό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάνει μια προσφορά προτάσεων.

«Μείωση των κυρίων συντάξεων δεν πρόκειται να υπάρξει, αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο, το είπε και ο πρωθυπουργός» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη διατήρησης της ενεργού ζήτησης της εσωτερικής αγοράς.

Στο φορολογικό ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι όλα εξαρτώνται από το τι ατομικό εισόδημα έχει ο καθένας. «Χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση» τόνισε για τον γεωργικό τομέα ο κ. Βίτσας.

Για τη διαπραγμάτευση δήλωσε ότι η πολιτική λιτότητας που έχει ακολουθηθεί εκφράζεται τόσο με πολιτικές αλλαγές στο νότο όσο και με ενίσχυση της ακροδεξιάς στο Βορρά, κάτι, που όπως προειδοποίησε ο υπουργός, είναι επικίνδυνος.

Σε ό,τι φορά το προσφυγικό, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν θα μεταβληθεί σε «χώρα - δεσμοφύλακα». «Η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στο καθήκον της στο ανθρωπιστικό, βασικά με ίδια μέσα» ανέφερε με νόημα, μεμφόμενος την ΕΕ για καθυστέρηση χορήγησης των απαιτούμενων πόρων και μηχανημάτων.

«Τέσσερις από
τις πέντε δομές πρώτης υποδοχής έχουν διαμορφωθεί και μάλιστα η μία λειτουργεί στη Λέσβο, ενώ οι άλλες είναι ήδη λειτουργούσες με το κλειδί στο χέρι» τόνισε.

Ο κ. Βίτσας δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να πιέσει την Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ πρέπει να προχωρήσει και το θέμα των ποσοστώσεων σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.
Πηγή: skai.gr