Κλείσιμο

Πρώτη μονομαχία Τσίπρα - Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό

Τα «ξίφη» τους διασταυρώνουν σήμερα Τρίτη το απόγευμα, για πρώτη φορά στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο το Ασφαλιστικό.

Με τις αντιδράσεις των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών να εντείνονται, η σύγκρουση μεταξύ των δύο ανδρών αναμένεται να είναι μετωπική, και να μην περιοριστεί στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού, στον απόηχο και της ομιλίας του κ. Τσίπρα την Κυριακή στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο για τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επικρίνει εκ νέου τον πρόεδρο της ΝΔ για «νεοφιλελεύθερες πρακτικές», και να ζητήσει από την αξιωματική αντιπολίτευση αντιπρόταση για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό. Θα θέσει δε και το ερώτημα αν η ΝΔ θέλει «μείωση συντάξεων ή όχι».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενισχυμένος και με τις ευνοϊκά ευρήματα των δημοσκοπήσεων για το κόμμα του και τον ίδιο προσωπικά, έχει θέσει ως προσωπικό στοίχημα να καταδείξει ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει κανενός είδους ασυλία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι το αίτημα Τσίπρα για συναίνεση – για συνενοχή επί του ασφαλιστικού δεν γίνεται αποδεκτό. «Το 1,8 δισ ευρώ των πρόσθετων περικοπών στο ασφαλιστικό είναι έργο της κυβέρνησης με τα capital controls Τσίπρα και Βαρουφάκη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Aυτό το ασφαλιστικό η ΝΔ δεν θα το στηρίξει ούτε για αστείο» ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης της ΝΔ Mάκης Βορίδης.

Συγκεντρώσεις

Σε συλλαλητήριο καλεί, στις 6 το απόγευμα, η ΑΔΕΔΥ, την ώρα που θα διεξάγεται στη Βουλή η προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση για το ασφαλιστικό. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Παναττικό συλλαλητήριο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην Ομόνοια.

Θα προηγηθεί συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή: skai.gr