Τσίπρας και Δραγασάκης μιλούν για το πρώτο έτος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Το Μνημόνιο απέχει μεν από τις αρχικές επιδιώξεις της Κουμουνδούρου, όμως υπό προϋποθέσεις μπορεί να επιτρέψει την υλοποίηση «κρίσιμων και ώριμων» θεσμικών και κοινωνικών αλλαγών, παραδέχεται με άρθρο του «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, λίγες ώρες πριν την ομιλία του Αλέξη ομιλία στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο για τη συμπλήρωση ενός έτους από την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκιαγραφώντας τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τολμήσει νέες μορφές διακυβέρνησης, «πέρα από τον πελατειακό χειροτεχνισμό του παρελθόντος» ή την «τεχνοπολιτική», και σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να λειτουργήσει ως «ηγεμονεύοντας πόλος συσπείρωσης και συμπαράταξης ευρύτερων δυνάμεων».

Ο κ. Δραγασάκης καταγγέλλει εκ νέου ότι εγχώριες δυνάμεις και κέντρα στην Ευρώπη επιδίωξαν ακόμα και τη δημιουργία «χαοτικών οικονομικών καταστάσεων» με στόχο να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να την καταστήσουν «αριστερή παρένθεση», τονίζει όμως ότι η κυβέρνηση «άντεξε» και επανεξελέγη.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στις 18:30 στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στο πλαίσιο ανοιχτής πολιτικής συγκέντρωσης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε».
Πηγή: skai.gr