Τσίπρας: Θέλω να συναντηθώ με εκπροσώπους των αγροτών

Έτοιμος να συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών για να συζητήσει τα αιτήματά τους γύρω από το φορολογικό και το ασφαλιστικό δηλώνει ο πρωθυπουργός, παρεμβαίνοντας προσωπικά σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των παραγωγών. Οι αγρότες αποφάσισαν να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία μέχρι στιγμής, αλλά έως τότε συνεχίζουν και εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία συνάντησης με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Μάρκο Μπόλαρη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου, «η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματός τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στον διάλογο.

»Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών».

Προειδοποίηση προς τους αγρότες και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που κινητοποιούνται εναντίον του σχεδίου Κατρούγκαλου ότι υπάρχει κίνδυνος μείωσης των κύριων συντάξεων αν στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν περάσουν οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, απηύθυνε στο μεταξύ η Όλγα Γεροβασίλη.

«Εάν δεν παλέψουμε σκληρά μπορεί να επικρατήσει η άποψη του ΔΝΤ» και να υπάρξει μείωση συντάξεων, τόνισε στο Mega η κυβερνητική εκπρόσωπος.


Πηγή: skai.gr