Εξεταστική Επιτροπή για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη ζητά ο Τζιτζικώστας

Την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Γιάνης Βαρουφάκης και γενικότερα για εκείνη την περίοδο της ελληνικής οικονομίας κατά την οποία επιβλήθηκαν τα capital controls και έκλεισαν οι τράπεζες, ζήτησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε πώς ότι έγινε τότε έχει τεράστιο αντίκτυπο σήμερα στην ελληνική οικονομία και έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε κλείσιμο ή στη μεταφορά τους στο εξωτερικό και υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας έχει την ευθύνη για ότι συνέβη τότε.

«Ο επικεφαλής έχει πάντα την ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Στο θέμα των διορισμών συγγενών των στελεχών της κυβέρνησης σε μετακλητές θέσεις, ο κ. Τζιτζικώστας αντιπαρέβαλλε τις προσλήψεις στην Περιφέρεια, οι οποίες, όπως υποστήριξε, γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια. Εξήρε μάλιστα την ανάγκη οι θέσεις να καλύπτονται αυστηρά με τεχνοκρατικά κριτήρια.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενισχύει το κομματικό κράτος και την οικογενειοκρατία και ότι εκπροσωπεί το παλιό, παρά την εικόνα του νέου που εμφανίζει λόγω ηλικίας ο κ. Τσίπρας. Επιπλέον σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να προχωρήσει σε καμία μεταρρύθμιση και υποστήριξε ότι όσες γίνονται, γίνονται κατ’ επιβολήν.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό, το χαρακτήρισε ως μία μεταρρύθμιση σε λάθος κατεύθυνση και προέβλεψε μάλιστα ότι το κείμενο του ασφαλιστικού θα αναθεωρηθεί επί τα χείρω και είπε ότι η τρύπα στο ασφαλιστικό έχει φτάσει στο 1,8 δισ. Εξέφρασε δε την άποψη ότι τα οικονομικά στοιχεία της χώρας χειροτέρεψαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο κ. Τζιτζικώστας εκτίμησε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει, καθώς διαθέτει τα στελέχη και την εμπειρία. Προέβλεψε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί για πολύ καιρό ακόμη στην εξουσία με την ακολουθούμενη πολιτική που ασκεί και χαρακτήρισε το Συνέδριο της ΝΔ τον Απρίλιο, ορόσημο για την παράταξη και ως μια νέα αρχή για τον ίδιο προσωπικά.

Αναφερόμενος στα σενάρια που τον ήθελαν αντιπρόεδρο στη ΝΔ, τα απέρριψε κατηγορηματικά, και εξαπέλυσε επίθεση σε όσους του απέδωσαν υπόγειες συμφωνίες, ενώ χαρακτήρισε τη ΝΔ «πιο ενωμένη και δυνατή από ποτέ».

Κληθείς να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις και το άνοιγμα στελεχών άλλων παρατάξεων, όπως ο κ. Γρηγοράκος και ο κ. Φωτήλας προς τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε:

 «Υπάρχει πολιτική κινητικότητα στην κοινωνία. Στελέχη και ψηφοφόροι έρχονται στη ΝΔ. Η δημοσκοπική διαφορά θα διευρυνθεί, μην έχετε καμία αμφιβολία». Παραδέχτηκε δε, ότι πολλοί ψηφοφόροι μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ «εξαιτίας δικών μας λαθών»

Τέλος χαρακτήρισε ασόβαρο το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χτυπήσει την διαπλοκή για να τοποθετήσει στη θέση της τη δική του διαπλοκή.
Πηγή: skai.gr