Κουμουτσάκος: Ζούμε έφοδο κατάληψης του κράτους - Παντού σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας (upd 2)

«Την ώρα που βάλλεται η ανάπτυξη και η εργασία, την ώρα που χάνονται κάθε μέρα δουλειές, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκαλεί την κοινωνία. Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι έφοδος κατάληψης του Κράτους. Παντού “σύντροφοι”, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.   
 
«Σε μόνο δύο μήνες διπλασίασαν τους μετακλητούς στα υπουργεία. Αποκεφάλισαν διοικήσεις νοσοκομείων. Μεθόδευσαν έκτακτες κρίσεις στην Αστυνομία. Να γιατί αποκήρυξαν την αριστεία», σημειώνει, για να υπογραμμίσει: 

«Εμείς επιμένουμε στην αριστεία και στην αξιοκρατία».

Λίγη ώρα αργότερα από το γραφείο του πρωθυπουργού εξαπολύθηκε επίθεση στην «ηγεσία Μητσοτάκη» την οποία κατηγορούν ότι «διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και το λαϊκισμό.» 

«Στη ΝΔ δεν έχουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως προβλέπει ο Νόμος; Δεν είναι άνθρωποι  της εμπιστοσύνης τους; Δεν ξέρουν ότι η θητεία τους λήγει αυτόματα με την λήξη της θητείας των προϊσταμένων τους; » διερωτάται το Μαξίμου και προσθέτει:

«Όσο για τους κλαυθμούς "για τις δουλειές που χάνονται" ας πάνε αλλού να τα πούνε αυτά. Οι άνθρωποι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δύσκολα θα πλασσάρουν τον θατσερισμό τους ως κοινωνική ευαισθησία».

«Οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς  τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου,  - συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση - ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους. Το κόμμα των θαλασσοδανείων – τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός – ας χαμηλώσει τους τόνους» και καταλήγει το Μαξίμου με την προτροπή: 

«Λίγη αιδώς δεν βλάπτει».

Εξάλλου ο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, δήλωνε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου: «Δηλαδή ο Λευκός Οίκος δεν έχει συμβούλους της επιλογής του Προέδρου των ΗΠΑ;» διερωτώμενος περαιτέρω χαρακτηριστικά:

« Ο κ. Ολάντ δεν έχει στα Ιλίσια δικούς του συμβούλους;»

Σε επιπλέον διευκρινίσεις προέβη εν συνεχεία ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του μπαράζ δηλώσεων και ανακοινώσεων στο οποίο έχουν επιδοθεί κόμμα, Μαξίμου και κυβερνητικά στελέχη για το ζήτημα διορισμών και μετακλητών υπαλλήλων - ειδικών συμβούλων:

«Με προεξάρχουσα τη Νέα Δημοκρατία και πιστούς συνοδοιπόρους τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης, ολόκληρο το παλιό σύστημα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με λάσπη και συκοφαντίες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα εξής: Οι θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων είναι από το νόμο προσωρινές. Δεν συνιστούν μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο. Τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις θέσεις αυτές επιλέγονται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό και τους εκάστοτε υπουργούς. Η θητεία τους ολοκληρώνεται μόλις ολοκληρωθεί και η θητεία του πολιτικού προσώπου που τους τοποθέτησε. Οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί από την παρούσα κυβέρνηση είναι αυτοί που απολύθηκαν αντισυνταγματικά από την κυβέρνηση Σαμαρά, υπό την αιγίδα του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, εκτός των άλλων, είχε διορίσει 51(!) μετακλητούς υπαλλήλους στο υπουργικό του γραφείο», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος σημειώνει:
 
«Είναι προκλητικό να μιλούν οι αρχιτέκτονες του πελατειακού κράτους για ρουσφέτια, όταν οι ίδιοι απαξίωναν συστηματικά κάθε έννοια αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, διορίζοντας μόνιμους δημοσίους υπάλληλους τα "δικά τους παιδιά" χωρίς κανένα κριτήριο. Είναι προσβλητικό για τους πολίτες να μιλούν για αύξηση των μετακλητών στα υπουργεία, όταν μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν με νόμο να τους μειώσει.
 
Είναι απαράδεκτο να μιλάει η ΝΔ για τους διοικητές των νοσοκομείων όταν για πρώτη φορά η επιλογή τους έγινε με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια από επιτροπή στην οποία μετείχαν και στελέχη του κόμματος της».
 
«Είναι προφανές, εν όψει και της αδειοδότησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων, πως η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της. Θα τα χάσει κι αυτά», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος. 
 
«Οι ανακοινώσεις αυτές είναι το μνημόσυνο του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς», απαντά η ΝΔ

Πηγή: skai.gr