Κλείσιμο

Εκτός ΚΟ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος - Ενοχλημένη η Φ. Γεννηματά από τις δηλώσεις του

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Η Φώφη Γεννηματά έστειλε πριν από λίγο επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με την οποία ανακοίνωσε την απόφασή της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ
, ο βουλευτής είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και εν ενέργεια βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να πορευθούν με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ επανερχόμενος την Τετάρτη χαρακτήρισε υπερβολή τη δήλωση της κυρίας Γεννηματά ότι χωρίζει άβυσσος το ΠΑΣΟΚ από τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας ότι παρά τις διαχωριστικές γραμμές των δύο κομμάτων, μέχρι πριν έναν χρόνο ήταν στην ίδια κυβέρνηση. 
 
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από συνεργάτες της για τις δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου τις οποίες εξέλαβε ως εναντίον της προσωπική κριτική, γεγονός που την ενόχλησε ιδιαίτερα, δεχόμενη εισηγήσεις για τη διαγραφή του βουλευτή.
 
Στην σκληρή ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο αναφέρεται ότι:

«Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.
 
Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις "προβλέψεις'' του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές».
 
«Παρότι το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο», συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση όπου προστίθενται τα εξής:
 
«Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια».

Άμεση ήταν η αντίδραση του διαγραφέντος βουλευτή, ο οποίος κατηγόρησε τη Φώφη Γεννηματά για αυταρχικές πρακτικές του παρελθόντος, δηλώνοντας με νόημα ότι ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες.

Αναλυτικά η απάντηση του κου Γρηγοράκου:

«Η επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος επικυρώνεται με την αυταρχική απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες».
 

 

Πηγή: skai.gr