Κλείσιμο

Γεροβασίλη για Σκουριές: Τα λουκέτα δεν τα βάζει η κυβέρνηση

«Από την κυβέρνηση δεν μπαίνουν λουκέτα στις επιχειρήσεις» δήλωσε σήμερα η κα Γεροβασίλη στην ΕΡΤ σε σχέση με το θέμα των ορυχείων στις Σκουριές Χαλκιδικής. «Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι υπηρεσίες και το Συμβούλιο της Eπικρατείας. Τί θέλετε να καταργήσουμε τη νομιμότητα σε αυτήν την χώρα;»

Η κα Γεροβασίλη υπερασπίστηκε τον χειρισμό του Υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και κατηγόρησε την Eldorado Gold για πολιτικά παιχνίδια καθώς o εκπρόσωπός της ακύρωσε το ραντεβού του με τον Υπουργό για να έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όλα γίνονται με όρους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας του περιβάλλοντος και πρέπει να προστατευθούν και οι 10.000 θέσεις εργαζομένων στην Χαλκιδική που εργάζονται στον τουρισμό.

Απαντώντας στην κριτική ότι η Ελλάδα στέλνει κακό μήνυμα στο εξωτερικό είπε ότι το μήνυμα που στέλνει η χώρα μας είναι πως η Ελλάδα θέλει τις επενδύσει αλλά με βάση κανόνες και όρους.

Το σχέδιο του ασφαλιστικού έγινε με την απόλυτη δέσμευση ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις δήλωσε σήμερα η Όλγα Γεροβασίλη.

Το σχέδιο εμπεριέχει ενιαίους κανόνες για όλους. Κάθε φορά που ξεκινά μια διαπραγμάτευση όπως αυτή της πρώτης αξιολόγησης υπάρχουν δημοσιεύματα που διαμορφώνουν ένα κλίμα.

Είναι αρκετά τα θετικά δημοσιεύματα. Αυτό πρέπει να σταματήσει γιατί δημιουργείται ένα κλίμα τρόμου και πανικού. Από πού αντλείται είπε ότι έρχονται νέα μέτρα δυο δισεκατομ.;

Υπάρχουν θετικές ειδήσεις που δεν ακούγονται είπε η κυρία Γεροβασίλη ενώ πρόσθεσε ότι είμαστε στην έναρξη μιας διαπραγμάτευσης με δύσκολα ζητήματα.

Αν δεν έχουμε ανάπτυξη, κανένα ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο. Δεν μίλησα για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Η κυβέρνηση ξεκινάει μια διαπραγμάτευση η οποία θα είναι σκληρή.

Έχουμε ένα καλό κλίμα διαμορφωμένο που διαπιστώνεται και αντικειμενικά. Η αξιολόγηση θα παει κανονικά. Ο Ντάισελμπλουμ, διευκρίνισε η κα Γεροβασίλη, δεν μιλούσε για την αξιολόγηση αλλά για το χρέος.

Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να απαντήσει για ποιον δρούσε και από που είχε αυτές τις πληροφορίες για εισβολή στο Νομισματοκοπείο και ποιον ενημέρωσε είπε σήμερα η Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή τις αποκαλύψεις του Γιάννη Στουρνάρα στην εκπομπή "Ιστορίες" του ΣΚΑΪ. 

Τον καλώ πρόσθεσε να δώσει αυτές τις απαντήσεις. Αναφερόμενη στον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι ο ίδιος είχε μιλήσει προεκλογικά για αυτό το θέμα.

Σε σχέση με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη η κα Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να αλλάξει στην πολιτική της λόγω του νέου προέδρου της ΝΔ.

Ο «μεταρρυθμιστής» κύριος Μητσοτάκης είναι εκφραστής ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου μοντέλου που εφάρμοσε στη δημόσια διοίκηση και ως υπουργός και έχει καταδικαστεί ήδη από την ελληνική κοινωνία.

Μένει να δούμε πρόσθεσε αν ο κος Μητσοτάκης θα επιμείνει και ως αρχηγός της ΝΔ σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολούθησε ως υπουργός.
Πηγή: skai.gr