Τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για το νέο έτος

Την ανάγκη το συντομότερο δυνατό θα αφήσουμε πίσω την εφιαλτική περίοδο της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και να βρούμε ξανά τον δρόμο της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της ανάπτυξης και της προόδου, πάντα εντός της Ευρωζώνης, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεικνύει τους βασικούς στόχους για το νέο έτος, και μετά την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό, σημειώνοντας ότι η χώρα μας «δίχως δική της ευθύνη, βρίσκεται, στη δίνη της σύγχρονης προσφυγικής τραγωδίας».

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τονίζει ότι «μπαίνουμε στην επόμενη πενταετία της αναγέννησης της πατρίδας μας».

Ειδικά για το νέο έτος δηλώνει ότι «θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης», συμπληρώνοντας ότι «το 2016 είναι η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Στην ανάγκη, αλλά και το καθήκον, να ενδυναμωθούν οι αγώνες και οι προσπάθειες για ειρήνη, αλληλεγγύη και ταχεία υπέρβαση της κρίσης με κοινωνική δικαιοσύνη, τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης

Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης τονίζει ότι το 2015 η χώρα μας βυθίστηκε ξανά στην ύφεση και στην αβεβαιότητα, έφτασε στην πόρτα της εξόδου από το ευρώ και φορτώθηκε τελικά ένα τρίτο, τριετές και επώδυνο Μνημόνιο.

Ξέρουμε όλοι ότι το ξεκίνημα του νέου χρόνου θα είναι, επίσης, δύσκολο, τονίζει ο κ. Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας ότι αποτελεί εθνικό χρέος να προτάσσουμε παντού και πάντα τα αληθινά συμφέροντα της πατρίδας μας. Να μεριμνούμε για τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω μας. Να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ανάταση της κοινωνίας μας»

«Το 2016 μπορεί να γίνει ένα σημαντικό βήμα αγωνιστικής ανάτασης και ανασύνταξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος», τονίζει σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για διάψευση των προσδοκιών από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αναφέρει πως «αυτή η διάψευση δεν πρέπει να μετατραπεί σε απογοήτευση, αναδίπλωση και παθητικοποίηση.»

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τονίζει ότι το 2016 είναι μία χρονιά που χρειάζεται να έχουμε δύναμη για μία νέα αρχή. Για να φέρουμε ξανά την ελπίδα δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια, τα ψέματα και τα τεχνάσματα. Κανείς δεν ξεγελιέται πια. Χρειάζεται δουλειά, αποφασιστικότητα και ενότητα. «Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν δουλέψουμε όλοι μαζί» καταλήγει στο μήνυμά της η κ. Γεννηματά.

«Ελπίζω το 2016 να είναι καλύτερο για όλους και κυρίως γι' αυτούς που είδαν για άλλη μια χρονιά τις ζωές τους να τσαλαπατιούνται από τους λαϊκιστές της εξουσίας. Ελπίζω οι μικρές άσβηστες χαρές που τροφοδοτούν πάντα τους Έλληνες να μας κρατήσουν όρθιους και να ξανακερδίσουμε το 2016 τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση», ευχήθηκε μέσω Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Το 2016 θα είναι έτος επανόρθωσης των λαθών του παρελθόντος και κλεισίματος των πληγών δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Πηγή: skai.gr