ΚΚΕ: Άγριο το τσεκούρι στις επικουρικές - Ψευδεπίγραφο μέτρο ισότητας η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία των γυναικών

Σκωπτικό το σχόλιο του Περισσού σχετικά με τις δηλώσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών αναφορικά με τις μειώσεις στις συντάξεις, κάνει λόγο για «νέα σφαγή» στο ασφαλιστικό και «άγριο τσεκούρι στις επικουρικές» ενώ χαρακτηρίζει «επίδομα πτωχοκομείου» την εθνική σύνταξη.  

«Πάει πολύ, η κυβέρνηση που διατηρεί όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ετοιμάζει τη νέα σφαγή στο ασφαλιστικό, με σαρωτικές ανατροπές στο κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα, άγριο τσεκούρι στις επικουρικές, εθνική σύνταξη - επίδομα πτωχοκομείου, συμπίεση των παροχών στο ελάχιστο μέσω της ενοποίησης των ταμείων, να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των συντάξεων. 


Εξάλλου το ΚΚΕ εξέφρασε  την αντίθεσή του «στα σχέδια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για στράτευση γυναικών και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.

«Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για την πρόσληψη των γυναικών στα σώματα ασφαλείας υπηρετεί την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των σωμάτων ασφαλείας», εκτιμά και επισημαίνει πως «ψευδεπίγραφα εμφανίζεται ως μέτρο ισότητας».

Αρθρώνει περαιτέρω την αντίθεσή του στη δημιουργία στρατιωτικών λυκείων, υποστηρίζοντας πως αποκόβει 15χρονα παιδιά από τη γενική εκπαίδευση και τα εντάσσει στη στρατιωτική εκπαίδευση, «στέλνοντάς τα από τον δάσκαλο στον στρατό».

Πηγή: skai.gr