Το στοίχημα της κυβέρνησης για το «Πάμε Στοίχημα»

Το σκόπελο του ασυμβίβαστου σε ο,τι αφορά τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο «Πάμε Στοίχημα» επιχειρεί να ξεπεράσει τώρα η κυβέρνηση, συνδέοντας τις αποφάσεις της με την πιθανολογούμενη μελλοντική ανάληψη του παιχνιδιού από τον ΟΠΑΠ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομίας, είπε ότι η εισαγωγή των ελληνικών ομάδων συζητείται σε συνδυασμό με την ανάληψη του παιχνιδιού από το κράτος στο μέλλον, μετά τη λήξη δηλαδή της σύμβασης ΟΠΑΠ-Ιντραλότ το 2007.
Ανάλογες δηλώσεις έκαναν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθώς και ο υφυπουργός Αθλητισμού που μίλησε στο Σκαϊ. « Η εισαγωγή των ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα δε θα αποβεί εις βάρος της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος» πρόσθεσε ο κ. Ορφανός.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό οι ΠΑΕ δε θα ωφεληθούν οικονομικά από τη χρήση της επωνυμίας τους στο Στοίχημα παρά μόνο υπό μορφής χορηγίας. Τη θέσπιση ασφαλιστικών δικλείδων που θα εξασφαλίσουν τη διαφάνεια του Στοιχήματος προανήγγειλε μιλώντας στο ΣΚΑΪ και ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
ΣΥΝ
«Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» χαρακτηρίζει ο ΣΥΝ την απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει το 17% του ΟΠΑΠ, αφού πρώτα εντάξει στο « ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» τις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες. «Εκτός των άλλων η ΝΔ `καταπίνει` την κατηγορηματική της αντίδραση στις αντίστοιχες προθέσεις του ΠΑΣΟΚ το 2002 και προσπαθεί να μας πείσει πως το επαγγελματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα έγινε μέσα σ‹ ένα χρόνο αξιόπιστο λες και δια μαγείας όλοι οι εμπλεκόμενοι μεταμορφώθηκαν σε αγγέλους» καταλήγει η ανακοίνωση
Πηγή: skai.gr