Κλείσιμο

Τσίπρας: H κυβέρνηση αναδεικνύεται σε παράγοντα σταθερότητας

Η κυβέρνηση καταφέρνει να αναδειχθεί σε παράγοντα σταθερότητας και αναλαμβάνοντας ρόλο εξισορροπητικό και διαμεσολαβητικό ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση, η προσφυγική κρίση και οι διεθνείς εξελίξεις, ιδιαίτερα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία ,αλλά και η ρωσοτουρκική διένεξη, διαμορφώνουν ένα σύνθετο και ρευστό σκηνικό.

Η Ελλάδα από παράγοντας κρίσης γίνεται μέρος της λύσης τόνισε ο Αλέξης Τσιπρας, επαναλαμβάνοντας ότι ακραίοι κύκλοι θέλουν να αξιοποιήσουν την αποσταθεροποίηση για να προωθήσουν τους σχεδιασμούς τους, στους οποίος εντάσσεται και η παραφιλολογία για δήθεν έξοδο της χώρας από τη συνθήκη Σένγκεν».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού. Είμαστε σε εγρήγορση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι οι μάχες έχουν κερδηθεί.

«Υπάρχουν δυνάμεις που προσδοκούν την αποτυχία της κυβέρνησης και είναι βαθιά στενάχωρο που η Αντιπολίτευση ταυτίζεται με αυτές τις δυνάμεις» είπε.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να υψώσει ασπίδα προστασίας για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα με την προστασία για την πρώτη κατοικία κόντρα στις σκληρές αρχικά απαιτήσεις των δανειστών».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό είπε: «Θα δώσουμε τη μάχη με την κοινωνία και θα καταφέρουμε να υψώσουμε ασπίδα προστασίας των συντάξεων».

Πηγή: skai.gr