Λεβέντης: Μόνη λύση η οικουμενική, ματαιοπονεί ο Τσίπρας για δεκανίκια

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ως μόνη λύση το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – αφού εκλεγεί νέος πρόεδρος στη ΝΔ – απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης, διαμηνύοντας στον πρωθυπουργό να μην «ματαιοπονεί» ψάχνοντας «δεκανίκια» και «τσόντες» στην Ένωση Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να παραμείνει στην πρωθυπουργία και μετά το σχηματισμό της οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά διευκρίνισε πως οι σημερινοί υπουργοί θα πρέπει να αντικατασταθούν με τεχνοκράτες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι η πρότασή του στηρίζεται στην ιδέα της πραγματικής συναίνεσης, όχι στην υποκριτική συναίνεση που – όπως σχολίασε – ζητά ο Αλέξης Τσίπρας, με απώτερο στόχο οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις να βρουν συλλογικά σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λεβέντης κατέστησε εκ νέου σαφές πως το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίξει μεμονωμένα την κυβέρνηση, προσθέτοντας μάλιστα με νόημα ότι είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι μπετόν αρμέ», με πολλούς βουλευτές να δυσκολεύονται να ψηφίσουν τους νόμους που έρχονται.

Ο κ. Λεβέντης πάντως δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι, που ψήφισαν μεν το τρίτο Μνημόνιο αλλά αρνούνται να στηρίξουν τον προϋπολογισμό ή άλλα νομοσχέδια.
Πηγή: skai.gr