Κόντρα για συνεννόηση και συναίνεση στη Βουλή με βαριές αιχμές Μεϊμαράκη

Ξεκάθαρο «όχι» σε κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Εξαπέλυσε μάλιστα βαρύ κατηγορώ εναντίον της Κουμουνδούρου πως επιδιώκει με «θράσος» τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης όταν θέλει να αποφύγει τις ευθύνες της διακυβέρνησης, ενώ άλλοτε χαρακτηρίζει «σκυλιά» τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Η συνεννόηση θέλει αρχές και ήθος και αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έχει [...] Η συνεννόηση δεν γίνεται με κουτοπονηριές ‘τα θέλω όλα δικά μου και όταν φτάνω στις δυσκολίες ζητώ βοήθεια’», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Όχι» στη συναίνεση είπε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικρίνοντας συνολικά την όλη πολιτική της κυβέρνησης.

Μόνη λύση η προσφυγή σε οικουμενική κυβέρνηση, δήλωσε από την πλευρά του ο Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας μάλιστα με νόημα πως ο Αλέξης Τσίπρα «ματαιοπονεί» αναζητώντας «δεκανίκια» στις τάξεις της Ένωσης Κεντρώων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μιλά για συναίνεση, αλλά ζητά και επιδιώκει ειλικρινή διάλογο για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν κοινωνία.

«Σας ζητάμε να συνεννοηθούμε. Δεν θέλετε; Όλους θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιζητεί ένα ευρύ μέτωπο για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και θα περιμένει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Μέχρι τότε όμως, είπε, δικαιούμαστε να υποθέτουμε ότι οι θέσεις σας είναι αυτές των θεσμών για πλήρη εφαρμογή μηδενικού ελλείμματος, άμεση κατάργηση ΕΚΑΣ και άλλα παρόμοια μέτρα.

«Θα καταφέρουμε να υπερασπιστούμε τους συνταξιούχους ακόμη και μόνοι μας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Μιλώντας λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως έστησε «πολιτική απάτη» για να πάρει την ψήφο των ελλήνων πολιτών, υποσχόμενος φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές, τη στιγμή που κατέληξε να φέρει στη Βουλή αυξήσεις φόρων, περικοπές στις συντάξεις, «κόψιμο» του επιδόματος θέρμανσης και αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε η νεοφιλελεύθερη ανάλγητη αριστερά [...] Από το ‘δεν πληρώνω’ καταντήσατε στο ‘πληρώστε πιο πολλά’», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως ο ίδιος και οι υπόλοιποι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να ψηφίσουν οποιαδήποτε περικοπή ή νέο φόρο, αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό.

Τέλος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την απόφασή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Ιανουάριο εκτροχίασε την ανάκαμψη της οικονομίας, διερωτώμενος δηκτικά αν υπάρχει οποιοσδήποτε πολίτης που είναι σήμερα πιο αισιόδοξος από ό,τι ήταν τον περσινό Δεκέμβριο.

«Πυροβολήσατε τα πόδια της χώρας», κατέληξε αιχμηρά ο κ. Μεϊμαράκης.
Πηγή: skai.gr