Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση μπορεί και θέλει να κυβερνήσει έως το 2019

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τη «διάθεση» αλλά και τη «δυνατότητα» να κυβερνήσει έως το 2019 και έχει πετύχει πολλά τους τελευταίους μήνες, παρά το γεγονός ότι οι επιτυχίες της δεν αναγνωρίζονται από τους επικριτές της, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ενόψει της ψηφοφορίας επί του προϋπολογισμού.

Απαντώντας στις κατηγορίες που εξαπέλυσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση επιδιώκει να μεταφέρει το βάρος της πολιτικής της σε άλλα κόμματα με το πρόσχημα της συναίνεσης, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι δεν μίλησε για συναίνεση, ούτε για συμμετοχή άλλων κομμάτων στις ευθύνες ο λαός με την ψήφο του έδωσε στην κυβέρνηση.

«Ζητάμε και επιδιώκουμε ειλικρινή διάλογο για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Υπεραμυνόμενος του κυβερνητικού έργου, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως η κυβέρνηση έχει πετύχει την αναγνώριση της μη βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, τη μείωση των δημοσιονομικών στόχων αλλά και τη νομοθέτηση της πρώτης δέσμης προαπαιτούμενων, με τρόπο «όσο το δυνατό πιο επωφελή, ειδικά για τα εισοδήματα των ασθενέστερων».

Σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση κατάφερε την απόσυρση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και την αύξηση του ποσοστού προστασίας των «κόκκινων» νοικοκυριών που θα προστατεύονται από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι κύριος στόχος πρέπει να είναι η μείωση της ανεργίας, καθώς «αριστερή διακυβέρνηση» υπό τις σημερινές συνθήκες σημαίνει «αύξηση του μεριδίου της εργασίας στον εθνικό πλούτο».

Συμπλήρωσε πως θα πρέπει να προσελκυσθούν επενδύσεις το ταχύτερο δυνατό ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και το πλαίσιο που διέπει τα «κόκκινα» δάνεια, επανέλαβε ότι πάγιος στόχος της Αθήνας είναι να μην υπάρξει μείωση στις συντάξεις και να αυξηθεί το ποσοστό των δανειοληπτών που προστατεύονται.
Πηγή: skai.gr