Κλείσιμο

Βούτσης: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί οικουμενικής κυβέρνησης – Η ατζέντα της συναίνεσης

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τα οποία διακινούν κέντρα της διαπλοκής χαρακτήρισε τα περί οικουμενικής κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης στην σημερινή συζήτηση επί του Προϋπολογισμού. Κέντρα τα οποία μάλιστα, όπως είπε, χρησιμοποιούν την πολιτική ως πιόνι για να μη χάσουν τα συμφέροντά τους.

«Αυτές τις μέρες δεν γίνεται ένας ουσιαστικός διάλογος. Αναπτύσσονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας από τη διαπλοκή για οικουμενικές κυβερνήσεις για αριστερές παρενθέσεις ξανά και ξανά»,είπε.

«Τι περιμένετε; να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ;» προσέθεσε γελώντας ενώ τόνισε: 

«Από αυτή τη Βουλή με την εξάντληση της θητείας της θα υπάρξει ανεξαρτησία και απεγκλωβισμός από τα μνημόνια που δεσμεύουν την ελληνική κυριαρχία. Για χρόνια θα είναι κυβερνήσεις πλειοψηφίας, δημοκρατικά εκλεγμένες, με κορμό τη Ριζοσπαστική Αριστερά».  

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στα θέματα στα οποία υποστήριξε ότι «υπάρχει ευρύτατο πεδίο για συνεννόηση: το προσφυγικό, για το οποίο, όπως είπε, έγιναν βήματα με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο αλλά και το ελληνικό χρέος, οι συντάξεις, οι εργασιακές σχέσεις καθώς και το μέλλον του τραπεζικού συστήματος.

«Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Δεν είναι δυνατόν να μη γίνεται καμία συζήτηση για αυτά τα θέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βούτσης καταλόγισε στην αντιπολίτευση, ιδιαίτερα στη ΝΔ, «άρνηση, καταγγελίες και διαφοροποιήσεις, χωρίς εναλλακτική πρόταση για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».

«Θα περιμέναμε προς τους Ευρωπαίους, να υπάρχει μέτωπο αντιστάσεων σε αυτούς που πιέζουν την κυβέρνηση. Μια άμυνα, καταγγελία αυτών που θέλουν να σπρώξουν τη χώρα έξω από τη Σένγκεν. Δεν μπορεί να σιωπά η αντιπολίτευση», σημείωσε εξάλλου.

Κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως τη ΝΔ ότι δεν έκανε καμία εναλλακτική πρόταση, ούτε για την επιβολή 23% στην παιδεία που απαιτήθηκε από τους δανειστές ούτε για αυτό που ζητήθηκε και παίζεται ακόμα, όπως είπε, το να έχει δηλαδή η Ελλάδα 100% - μόνο συστημικές τράπεζες.

Περαιτέρω ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το νέο Προϋπολογισμό, ένα σωστό εργαλείο, επαρκές σε αυτή τη φάση για την εφαρμογή και τήρηση του οδικού χάρτη που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, όπως είπε.

Αναφερόμενος τέλος στην ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που του παραδόθηκε σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι «είναι πολύ θετική η αποτίμηση για τα αποτελέσματα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών», ενώ εκτιμά, όπως σημείωσε, ότι γλιτώνει η χώρα 16 δισ. ευρώ για χρέη, σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά