ΚΟ ΝΔ: Επίθεση Πλακιωτάκη σε Τσίπρα για ασφαλιστικό, τράπεζες και Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Πλακιωτάκη προκάλεσαν οι κατηγορίες που εξαπέλυσε το μεσημέρι, στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός, ότι αρνούνται δηλαδή τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιτελέσουν το εθνικό τους καθήκον.
 
Ο κύριος Τσίπρας άρχισε να ψάχνει συνενόχους, δήλωσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ της ΝΔ ο μεταβατικός Πρόεδρος του κόμματος,  Γιάννης Πλακιωτάκης, χαρακτηρίζοντας ως «τεχνάσματα» και «κομματικούς καιροσκοπισμούς», τα λόγια του πρωθυπουργού. 

Κατηγόρησε εξάλλου την κυβέρνηση Τσίπρα για ξεπούλημα του τραπεζικού συστήματος και τους “προέτρεψε” αντί να «πανηγυρίζουν» να «φτιάξουν την απολογία τους». 

«Μετά τις κάλπικες υποσχέσεις επιδίωξε την κάλπικη συνεννόηση», συνέχισε ο κύριος Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών – το οποίο, όπως ο ίδιος είπε,  επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας να μετατρέψει σε σωσίβιο προσωπικής του  σωτηρίας - σημειώνοντας ότι εκεί «ξεσκεπάστηκε» ο πρωθυπουργός, αλλά και για «το θράσος» του να μιλήσει περί έλλειψης ευθύνης και σοβαρότητας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στόχος του πρωθυπουργού δεν ήταν το προσφυγικό, αλλά το ασφαλιστικό, τόνισε περαιτέρω ο πρόεδρος της ΝΔ και μάλιστα όχι η ουσία του αλλά η ψήφισή του. Αυτός είναι ο λόγος που «έστησαν παιχνίδια», υπογράμμισε ο κύριος Πλακιωτάκης: 

Ο κύριος Τσιπρας πρώτα αποφάσισε τις περικοπές των συντάξεων και μετά άρχισε να αναζητεί συνενόχους, είπε.

Αναφορικά δε με το θέμα των περικοπών, προσέθεσε ότι δεν γίνεται να κατατίθεται πρώτα προϋπολογισμός με «βάρβαρες περικοπές» και μετά να προσποιείται ο πρωθυπουργός ότι δεν θα γίνουν περικοπές, οι οποίες αγγίζουν – όπως ανέφερε ο κύριος Πλακιωτάκης – τα 3 δισ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για επικίνδυνο παιχνίδι λαϊκισμού και τονίζοντας εκ νέου ότι η ΝΔ τάσσεται κατά οποιασδήποτε μείωσης. 


Δεν θα δώσουμε χέρι βοηθείας σε έναν “έμπορο ελπίδας” για να πετσοκόψει τις συντάξεις 
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΝΔ  προέβη σε νέα δήλωση:
  
«Ενημέρωσα την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Έδωσα σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για όσα με περίσσιο θράσος και ανευθυνότητα μας καταλόγισε ο κ. Τσίπρας.

Αυτό που θέλω να τον ενημερώσω, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά δεν θα δώσουμε χέρι βοηθείας σε έναν “έμπορο ελπίδας” για να πετσοκόψει τις συντάξεις του ελληνικού λαού», είπε.
Πηγή: skai.gr