Λευκωσία: Ιδιαίτερης σημασίας οι επισκέψεις των ΥΠΕΞ Ρωσίας και ΗΠΑ

Iδιαίτερη σημασία αποδίδει η Λευκωσία στις επισκέψεις των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι, αντίστοιχα.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, σημείωσε ότι οι επισκέψεις πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και σημείωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση ανέκαθεν επιθυμούσε την εμπλοκή όλων των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, όπως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος από πλευρά του ανέφερε ότι στις συνομιλίες του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη τόσο με τον κ. Λαβρόφ, όσο και με τον κ. Κέρι, θα συζητηθούν κυρίως ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, θέματα εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και η οικονομική πτυχή της λύσης.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ θα φθάσει στη Λευκωσία αργά απόψε και θα αναχωρήσει αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα, ενώ ο Τζον Κέρι θα αφιχθεί την Πέμπτη και θα αναχωρήσει αυθημερόν.

Λόγω των επισκέψεων, η κυπριακή Αστυνομία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητοι σχεδιασμοί, ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να ανταποκριθεί στις ανάγκες για ασφαλή παραμονή των δυο υπουργών Εξωτερικών στην Κύπρο. Κατά τις μετακινήσεις των Λαβρόφ και Κέρι θα κλείσουν δρόμοι, ενώ ένοπλοι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας θα σχηματίσουν «ομπρέλα» για την προστασία τους.
Πηγή: skai.gr