Κουρουμπλής: Kανένα πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και διερωτήθηκε "γιατί να μην αντέξει;" η πλειοψηφία των 153 βουλευτών μιλώντας σήμερα Τρίτη στο Mega. 

Αναφερόμενος στη στάση του πρωθυπουργού τόνισε: "το ότι ένας ηγέτης αντιλαμβανόμενος την ευθύνη που έχει απέναντι σε έναν λαό έχει μια τέτοια τοποθέτηση και αναζητά μια συνεννόηση σε μείζονα ζητήματα, δείχνει την ευθύνη που έχει ο άνθρωπος αυτός για την πατρίδα του και την κοινωνία".

Ζήτησε δε, να κρίνει ο ελληνικός λαός -που είναι, όπως είπε, ο τελικός κριτής- την πρωτοβουλία Τσίπρα και την άρνηση της αντιπολίτευσης να συνδράμει.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων δυνάμεων στην κυβέρνηση, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως όταν κάποιος αναζητά τη συνεννόηση δεν σημαίνει ότι αυτόματα συμμετέχει κάποιος άλλος στην κυβέρνηση. Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι σίγουρο ότι βουλευτές όπως ο κ. Παναγούλης "δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση".

Για το ασφαλιστικό σημείωσε ότι η κυβέρνηση "δεν έχει καταλήξει ακόμα" ενώ συμπλήρωσε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και όχι "με κοντόφθαλμες επιλογές".

Υπογράμμισε πως "η κυβέρνηση δεν κουβαλάει ένα ιστορικό βεβαρημένο σε επιλογές που εξυπηρέτησαν άλλου είδους λογικές" και πρόσθεσε ότι "δεν μπορεί να κρίνουν την κυβέρνηση αυτοί που κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας".
Πηγή: skai.gr