Απάντηση Νταβούτογλου στους «νευρικούς πιλότους» του Τσίπρα - Δεν θέλαμε να δημιουργηθεί ένταση λέει τώρα η κυβέρνηση

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter τις συνεχιζόμενες τούρκικες παραβιάσεις στο Αιγαίο. 

«Ευτυχώς που οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο ήταν οι δικοί σας απέναντι στους ρώσους», είπε ο πρωθυπουργός στον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της συνοδού Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

«Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο», είπε ακομα ο πρωθυπουργός στον τούρκο ομόλογό του.

Ο κος Τσίπρας ανήρτησε τις συγκεκριμένες δηλώσεις και στους λογαριασμούς του στο twitter, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση του κου Νταβούτογλου, ο οποίος έγραψε στο δικό του λογαριασμό, τα σχόλια για τους πιλότους από τον Αλέξη Τσιπρα δεν αρμόζουν στο κλίμα της ημέρας. «Αλέξη: ας συγκεντρωθούμε στα θετικά».

Στη συνέχεια τα επίμαχα tweets, σβήστηκαν από τον λογαριασμό του κου Τσίπρα στα Αγγλικά.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανήρτησε σχόλια σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής, τονίζοντας ότι με την Τουρκία είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις.

Πρόσθεσε δε ότι στηρίζουμε την προώθηση ενταξιακής διαδικασίας στο υφιστάμενο διαπραγματευτικό πλαίσιο.




Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την συγκεκριμένη κίνηση κυβερνητικοί κύκλοι, σε μία προσπάθεια να τη δικαιολογήσουν, απάντησαν ότι η ανάρτηση στα αγγλικά μπορεί να δημιουργούσε μία ένταση και θεώρησαν ότι δεν υπάρχει λόγος να χαλάσει το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά τη χθεσινή σύνοδο Κορυφής μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τα άλλα, υποστηρίζουν ότι ισχύουν στο ακέραιο όσα έχουν ήδη ειπωθεί.
Πηγή: skai.gr