Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το ασφαλιστικό - Κανένα σενάριο για οικουμενική κυβέρνηση

Την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό.

Κυβερνητικοί κύκλοι εν τω μεταξύ, επιτίθενται σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για το χθεσινό ναυάγιο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κατηγορώντας τα δυο κόμματα ότι συντάχθηκαν με εξωθεσμικούς κύκλους που θέλουν αποσταθεροποίηση.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η έκβαση της σύσκεψης ήταν αναμενόμενη για την Κυβέρνηση, η οποία επιδίωξε την συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον λαό.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν επίσης «η Κυβέρνηση θα προχωρήσει τον διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα σε κοινωνικό επίπεδο και εν συνεχεία στη Βουλή. Ταυτόχρονα είναι αποφασισμένη στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης που έχει μπροστά της, να χαράξει και να υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει, να υπερασπιστεί την κοινωνική συνοχή με τη στήριξη της κοινωνίας».

Η Κυβέρνηση αποκλείει κατηγορηματικά κάθε σενάριο συγκρότησης οικουμενικής και υπογραμμίζει πως «η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, ουδέποτε σκέφτηκαν τη προοπτική μετάβασης σε οικουμενικό σχήμα, αφού η λαϊκή εντολή, παρά την δύσκολη συμφωνία του καλοκαιριού, είναι ακόμα νωπή και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πολιτικά σταθερή».
Πηγή: skai.gr