Κωνσταντοπούλου στον ΣΚΑΪ: Ο Τσίπρας εξαπάτησε το λαό - Λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή για το Χρέος ο Βούτσης

«Ο πρωθυπουργός αναζητά συνενοχή σε δολοφονικά μέτρα για τους πολίτες» σχολίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η τέως πρόεδρος της Βουλής υπήρξε ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «αφού εκκαθάρισε από τη βουλή όσους έλεγαν όχι στη μείωση των συντάξεων τώρα ζητά να πουν όχι όσοι ψήφιζαν ναι» και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός αναζητά συνενοχή και φύλλο συκής.

Η κα Κωνσταντοπούλου στάθηκε ιδιαίτερα στην Επιτροπή για το χρέος της οποίας προήδρευε, λέγοντας ότι «Στην πολιτική όπως και στην ζωή πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν. Αντίλογος δεν έχει διατυπωθεί από κανέναν. Στην έναρξη των εργασιών ήταν παρών και ο νυν πρόεδρος της Βουλής. Στην ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής ήταν παρών και ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τα παραμέρισε και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν έχει απαντήσει γιατί τα θάβει. Δεν έχει απαντήσει γιατί με δειλό τρόπο προσπαθεί μέσω του Προέδρου της Βουλής να απαξιώσει την Επιτροπή».

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί ο κ. Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε τα πορίσματα της Επιτροπής, παρότι μία εβδομάδα αργότερα το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

«Ο κ. Τσίπρας υπογράφει συμφωνίες αποδεχόμενος ότι το χρέος είναι βιώσιμο κι αυτές είναι εγκληματικές επιλογές», τόνισε.

Από τα πυρά της κας Κωνσταντοπούλου δε γλύτωσε ούτε ο κ. Βούτσης, τον οποίο η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ότι «λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή» και βιάστηκε να «κατεβάσει» τα πορίσματα από την ιστοσελίδα της Βουλής.

«Ο κ. Βούτσης λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή, θέλησε να κάνει έξωση στην Επιτροπή και η τρίτη πράξη του έργου που ανέβασε ήταν να λήξει τις εργασίες των εργασιών της Επιτροπής νωρίτερα από ό,τι έπρεπε. Πρέπει οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τον κ. Τσίπρα γιατί θάβονται τα πορίσματα. Τα πορίσματα δεν εξυπηρετούν πια μια κυβέρνηση παραδομένη στους δανειστές. Το χρέος είναι που επιβάλλει, επειδή το αποδέχονται, να μειώνουν μισθούς και συντάξεις, να χαρίζουν τις τράπεζες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κα Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εξαπάτησε το λαό και έδωσε συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως η ίδια υποστήριξε, πέτυχε τη μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές.
Πηγή: skai.gr