Κωνσταντόπουλος κατά παρακρατικών κυκλωμάτων

Τη λήψη άμεσων μέτρων για πάταξη των παρακρατικών κυκλωμάτων ζήτησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατά συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή. «`Το Γιοσάκιον και Βαβύλιον άγος` δεν είναι σύμπτωμα συγκυρίας. Είναι πολιτικό το θέμα. Είναι υπόθεση Δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος, καταγγέλλοντας ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες διεισδύουν σε θεσμούς και παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια. Μίλησε, ακόμα, για «κυκλώματα στο χώρο της Δικαιοσύνης που προαναγγέλουν επικείμενες πολιτικές αποφάσεις» και πρόσθεσε ότι «στο εσωτερικό της ΕΥΠ και της Ελληνικής Αστυνομίας γίνεται πόλεμος αλληλοεξόντωσης».
Ο κ. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι «Χρυσοπηγή» και άλλες παρακρατικές οργανώσεις παρέχουν κάλυψη σε έκνομες δραστηριότητες. Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε η καταγγελία του κ. Κωνσταντόπουλου ότι περίπου 70 ιεράρχες στη χώρα μας οπλοφορούν και ζήτησε από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους.
Απαντώντας στον Νίκο Κωνσταντόπουλο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «αν και στο παρελθόν υπήρχαν τέτοιοι μηχανισμοί, σήμερα πλέον, δεν υπάρχει κανένα ελεύθερο πεδίο για δράση και άσκηση επιρροής, από οποιοδήποτε παρόμοιο κύκλωμα». Ο κ. Παπαληγούρας τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη διαφθορά κατά απόλυτη προτεραιότητα και επιδεικνύει αταλάντευτη πολιτική σύγκρουσης με την αδιαφάνεια. Υπενθύμισε την κατάθεση και υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την διαφάνεια στη Δικαιοσύνη, τόνισε ότι ελέγχονται τα πόθεν έσχες των δικαστικών λειτουργών και ανέφερε ότι την προηγούμενη Δευτέρα συνεδρίασε για πρώτη φορά η ειδική νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που σύστησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να εξετάσει θεσμικά ζητήματα του χώρου, που άπτονται εμμέσως και της «εμφάνισης κρουσμάτων ηθικής χαλάρωσης».
Ενορχηστρωμένη επίθεση

Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Κωνσταντόπουλος επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη δράση παρακρατικών κυκλωμάτων στην εκκλησία, στη δικαιοσύνη και αλλού. Όπως είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, θα συνεχίσει να αγωνίζεται αλλά και να υπερασπίζεται τον εαυτό του ενάντια στη δράση των κυκλωμάτων αυτών. Μίλησε επίσης για την ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα και για μηχανισμούς που έχουν στόχο την εξόντωσή του, με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις σχέσεις με την τέως σύζυγό του Φωτεινή Τομαή.
Οικονομικός έλεγχος

Σε επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής ΣΥΝ, Γιάννης Δραγασάκης, ζήτησε από τον υφυπουργό Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζα, να διενεργήσει η κυβέρνηση οικονομικό έλεγχο στην Εκκλησία για να διαπιστωθεί η έκταση της «φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής» εκ μέρους των Μητροπόλεων και να διευκρινίσει τη θέση της σε ό,τι αφορά τις οικονομικές δοσοληψίες Κράτους και Εκκλησίας.
Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΝ, ο υφυπουργός Οικονομικών παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλα τα φυσικά και φορολογικά πρόσωπα με τον ίδιο τρόπο. Αν γίνεται εισφοροδιαφυγή από τις Εκκλησίες, είναι κατακριτέα πράξη. Όμως η διάταξη δεν ισχύει. Η κυβέρνηση μελετά το θέμα, αλλά δεν θέλει να αντιμετωπίσει τώρα το ζήτημα, ώστε να μην θεωρηθεί ότι λειτουργεί υπό το κράτος των γεγονότων» ανέφερε ο κος Ρεγκούζας.
Πηγή: skai.gr