Τσίπρας: Η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της ΕΕ - Οι φράχτες δημιουργούν προβλήματα

Η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι φράχτες και τα κλειστά σύνορα, δημιουργούν αδιέξοδα, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας στην ερτ3 τονίζοντας πως καμία χώρα δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το θέμα μόνη της.

«Η μάχη της Ελλάδας είναι πολύπλευρη, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Ο ελληνικός λαός, παρά την οικονομική κρίση, δίνει μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς», πρόσθεσε.

«Έχουμε προειδοποιήσει την Ευρώπη ότι οι φράχτες και τα κλειστά σύνορα θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Ο κίνδυνος για την Ευρώπη από την κατάργηση της ελεύθερης διακίνησης, είναι πολύ σοβαρότερος και αυτό επιβάλλεται η αποτελεσματική διαχείριση του Προσφυγικού. Η Ελλάδα δίνει μια πολύπλευρη μάχη για να αντιμετωπιστεί το Προσφυγικό ως κοινό ζήτημα όλων των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και των χωρών που γειτονεύουν με την εστία του πολέμου»

Ο κος Τσίπρας ολοκλήρωσε την δήλωσή του λέγοντας «Είμαστε αποφασισμένοι να μην μείνουμε στην θέση του παθητικού παρατηρητή. Η Ελλάδα διεκδικεί ενεργό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος και έχει αναλάβει ήδη τις σχετικές πρωτοβουλίες. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μάχη τόσο για τις θέσεις της χώρας μας όσο και για τις ευρωπαϊκές ανθρωπιστικές αξίες.»
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ