Αύριο στις 12 το συμβούλιο αρχηγών με ασφαλιστικό, προσφυγικό και συνταγματική αναθεώρηση στο μενού

«Κλειδώνει» η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα γίνει πιθανότατα στις 12 αύριο Σάββατο. Θέματα θα είναι το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και η συνταγματική αναθεώρηση. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε ήδη με τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ, Ι. Πλακιωτάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συνάντηση.

Εντούτοις, με μεγάλη επιφύλαξη αντιμετωπίζουν τα κόμματα τις προθέσεις του πρωθυπουργού για συναίνεση και σε κάθε περίπτωση προσπαθούν να μείνουν μακριά από τις επικείμενες αποφάσεις στο Ασφαλιστικό.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ξεκαθάρισαν ήδη από χθες ότι δεν προτίθενται να λειτουργήσουν σαν δεκανίκια της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, ενώ το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο συμβούλιο αρχηγών.

Έχουμε να κάνουμε με ένα θέμα, όπως το ασφαλιστικό, που υπερβαίνει τη θητεία μιας κυβέρνησης και μάλιστα δεν έχει κλείσει το νομοσχέδιο σε όλη του την έκταση, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Βερναρδάκης.

Και προεκλογικά και μετεκλογικά είχαμε αναφερθεί σε μια διαφορετική σχέση που θα μπορούσε να υπάρξει στην πολιτική σκηνή της χώρας, δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Τσιπρας Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών και εξάδελφος του Πρωθυπουργού.

Προέβαλλε ιδιαίτερα τα ζητήματα του προσφυγικού και των εξελίξεων στη Συρία, προσθέτοντας ότι θα γίνει ενημέρωση των αρχηγών για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και στο βαθμό που θα υπάρξει συνεννόηση, έχει καλώς.

Ο κύριος Γιώργος Τσίπρας παρατήρησε ότι καλώς είχε συμπεριφερθεί ο Αλέξης Τσιπρας ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν του ζητούσαν συναίνεση οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί.

Αν ο Πρωθυπουργός έχει την ίδια αλαζονεία με τον εξάδελφό του, καλύτερα να μην τηλεφωνήσει στον κύριο Πλακιωτάκη και τους άλλους αρχηγούς σχολίασε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Δεν σημαίνει ότι θα συναινέσουμε, επειδή θα παμε στη σύσκεψη πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr