Κλείσιμο

Επαφές Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για τo συμβούλιο αρχηγών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός για να τους ενημερώσει επί του αιτήματος του για συμβούλιο αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αντικείμενα την επερχόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και την προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το συμβούλιο θα λάβει χώρα είτε το Σάββατο είτε την ερχόμενη Τρίτη.

Μετριοπαθείς έως αρνητικές ήταν οι πρώτες κινήσεις των κομμάτων στην κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει το πρωί από τον Προκόπη Παυλόπουλο τη σύγκληση της σύσκεψη κορυφής.

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε άκομψο να ενημερώνεται για ένα τόσο σημαντικό θέμα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραστεί δια του μεταβατικού προέδρου Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος θα συγκαλέσει προηγουμένως σύσκεψη των τεσσάρων υποψήφιων αρχηγών.

Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αποκομίσει τακτικά οφέλη αναδεικνύοντας το εσωτερικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας. Δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για πονηριές του κ. Τσιπρα έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γωργιάδης. Να συγκληθεί προηγουμένως η ΚΟ ζητά ο Απόστολος Τζιτσικώστας.

Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για την αναζήτηση συνενόχων σε ζητήματα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής, όπως το ασφαλιστικό», ανακοίνωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Προσθέτει πως το συμβούλιο αρχηγών θα πρέπει να λειτουργεί ως όχημα για τη μέγιστη δυνατή συναίνεση σε εθνικά θέματα, όπως το προσφυγικό ή οι τρομοκρατικές επιθέσεις, κι όχι για μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση.

«Το άλλο με τον Αλέξη το ξέρεις» σχολίασε ειρωνικά ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά.

Το ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε ένα «διάλογο-παρωδία», που έχει στόχο να κάνει το λαό συνένοχο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου.

«Θα πάμε στη σύσκεψη αν την συγκαλέσει ο Πρόεδρος, αλλά ο κ. Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που τη μία μέρα θα σου ζητήσει δανεικά για να πάρει γάλα για το παιδί του και την άλλη μέρα θα σε καταγγείλει ότι του έδωσες λεφτά και πήγε και μέθυσε», σχολίασε ο Σταύρο Θεοδωράκης από Το Ποτάμι.

Ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων ανακοίνωσε ότι θα πάει στη σύσκεψη κορυφής, αλλά επιμένει στην πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση.
Πηγή: skai.gr