Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν συμμετέχει σε προσχηματικό διάλογο για να κυβερνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

«Σε διάλογο που είναι προκάλυμμα για να μπορέσουν να εδραιώσουν το καθεστώς τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εμείς δε συμμετέχουμε», απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς σχετικά με την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για εθνική συνεννόηση. 

«Ο κ. Τσίπρας έχει στο μυαλό του αυτός να κυβερνά και εμείς να συζητάμε. Έχει τη διάθεση ο κ. Τσίπρας να συζητήσει τα επείγοντα προβλήματα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή; Σ΄ αυτή τη συζήτηση είμαστε ανοιχτοί», προσέθεσε μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εθελοντές του κόμματος. 

Αναφορικά με το ζήτημα πιθανής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για «θολό μήνυμα, άλλοτε προοδευτικό, άλλοτε συντηρητικό» και τόνισε ότι το κόμμα του οποίου ηγείται ιδρύθηκε απέναντι στο παλιό σύστημα και στον ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να μοιάσει στο παλιό.

«Δεν θα συνεργασθούμε, λοιπόν, με τους κομματικούς μηχανισμούς που ευθύνονται για πολλά από τα λάθη του παρελθόντος» τόνισε.

Σχετικά με την πολιτική «ταυτότητα» του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι αποτελεί τη «φωλιά» για τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας, θέτοντας στον αντίποδα τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συντηρητική δύναμη. Αυτός που πιστεύει στον κρατισμό δεν μπορεί να είναι προοδευτική δύναμη. Εμείς υπερασπιζόμαστε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος», είπε.

Απηύθυνε περαιτέρω κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας αναφέροντας: «Ελπίζω μέχρι το Συνέδριο να έχουν προστεθεί στο Ποτάμι νέοι άνθρωποι, νέες φιλελεύθερες δυνάμεις. Αυτοί που μέχρι χθες έβλεπαν ότι η ΝΔ θα μπορούσε να είναι λύση και δεν είναι. Αυτοί οι προοδευτικοί φιλελεύθεροι της ΝΔ πρέπει να έρθουν στο Ποτάμι. Μαζί με τις προοδευτικές κεντροαριστερές δυνάμεις. Οι άνθρωποι που πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λύση και τώρα τραβάνε τα μαλλιά τους και λένε πώς προδοθήκαμε, πρέπει να έρθουν στο Ποτάμι».

Σε ό,τι αφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, σημείωσε ότι προκαλείται «αστάθεια στην κοινωνία, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και εβδομάδες ασχολείται μόνο με τα προβλήματα του σπιτιού της. Ο κύριος ρόλος των κομμάτων είναι να ασχολούνται με τα προβλήματα της κοινωνίας».

Πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τις μεταρρυθμίσεις του Ασφαλιστικού, λέγοντας ότι το Ποτάμι έχει μια συγκεκριμένη άποψη που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. «Με βάση τις δικές μας αρχές θα κρίνουμε αν το νομοθέτημα που προτείνει ο κ. Τσίπρας μπορεί να πάρει θετική ψήφο από το Ποτάμι», κατέληξε.
Πηγή: skai.gr