Κλείσιμο

Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΝΔ ο Μεϊμαράκης, αλλά... (upd)

Παραιτήθηκε από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα αντικατασταθεί από τον γραμματέα της ΚΟ, Γιάννη Πλακιωτάκη, τον οποίο είχε ορίσει το πρωί ως αντιπρόεδρο του κόμματος.

«Παραιτούμαι για να διασφαλιστεί η ενότητα», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ωστόσο, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο κ. Μεϊμαράκης, ως μεταβατικός πρόεδρος, δεν μπορεί να ορίσει αντικαταστατή και συνεπώς τα χρέη μεταβατικού προέδρου περνούν – σύμφωνα με το καταστατικό – στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Για τις 19:00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με θέμα τον προϋπολογισμό του 2016, χωρίς όμως να είναι σαφές αν θα συμμετάσχει ο κ. Μεϊμαράκης.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, στον αέρα βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 το απόγευμα.

Αν τελικά συνεδριάσει η ΚΟ, η οποία τυπικά ήταν προγραμματισμένη με θέμα τον προϋπολογισμό του 2016, δεν είναι γνωστό αν θα συμμετάσχει ο κ. Μεϊμαράκης.

Η κρίση στους κόλπους της ΝΔ έρχεται στον απόηχο του φιάσκου στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, που έχει εντείνει τις έριδες στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανοίγοντας μάλιστα νέο μέτωπο μεταξύ του κ. Μεϊμαράκη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Πηγή: skai.gr