Τύμπανα πολέμου πάνω από τη Συγγρού - Τον Πλακιωτάκη όρισε αντιπρόεδρο ο Μεϊμαράκης

Αντιπρόεδρο της ΝΔ όρισε τον Γιαννη Πλακιωτάκη ο Βαγγέλης Μειμαράκης λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στην οποία δεν θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι Καραμανλής και Σαμαράς. Όπως διευκρίνιζαν πηγές του περιβάλλοντος αυτό δεν σημαίνει και ότι θα παραιτηθεί.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι εσωκομματικές εκλογές προγραμματίζονται για τις 13 και 20 Δεκεμβρίου. 

Χθες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στο Star, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακαλέσει την απόφαση του να παραιτηθεί, στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς διαψεύσει τις διαρροές με τις οποίες ουσιαστικά ζητούσε την απομάκρυνση του.

Στην συνέντευξη του κ Μεϊμαράκη παρενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πήρε το μέρος του πρώην πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως δεν έγινε καμία δήλωση από την πλευρά του.

Ο κ. Μεϊμαράκης του απάντησε «αφού είσαι προνομιακός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά, να τον πάρεις τηλέφωνο και να του πεις να το διαψεύσει».

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις από τα στελέχη που προέρχονται από το ΛΑΟΣ, δηλαδή από τον Άδωνι Γεωργιάδη και από τον Μάκη Βορίδη.
Μάλιστα χρησιμοποίησε τις φράσεις «εγώ σας ανέχτηκα», χαρακτηρίζοντας χυδαίες τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Βορίδη στον ΣΚΑΪ που ζήτησε από τον κ. Μεϊμαράκη να παραιτηθεί.

Ξεχώρισε πάντως τη στάση του κ. Γεωργιάδη από αυτή του κ. Βορίδη.

Επίσης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τις επιθέσεις που δέχθηκε από τους συνυποψήφιους του, για το εκλογικό φιάσκο που δημιουργήθηκε.

Διερωτήθηκε μάλιστα, «φαινόταν ότι κερδίζω, έχω εγώ κανένα λόγο να αυτοϋπονομευθώ;».

Ο κ Μεϊμαράκης κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Τζιτζικώστα ότι δεν έχει το ήθος που πρέπει απέναντι στους συνυποψήφιους του.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Ανδρέας Παπαμιμίκος έπρεπε ήδη να είχε υποβάλλει την παραίτηση του και χαρακτήρισε «ανήθικη» την συμπεριφορά του Απόστολου Τζιτζικώστα που ζήτησε την παραίτηση του Α. Παπαμιμίκου, σημειώνοντας ότι ο κ Παπαμιμίκος έχει στηρίξει τον κ. Τζιτζικώστα.

Αιχμές άφησε και η Μαριέτα Γιαννάκου. Μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρώην υπουργός επικαλέστηκε μία φράση του Τσόρτσιλ, προκειμένου να καυτηριάσει τα όσα γίνονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα, η κα Γιαννάκου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Τσόρτσιλ είχε πει ότι αυτοί που περιμένουν να μας επιτεθούν στη Βουλή είναι αντίπαλοι μας, οι εχθροί μας είναι μέσα στο κόμμα»
Πηγή: skai.gr