Αναβάλλονται οι εκλογές στη ΝΔ - Μεταβατική πρόεδρο τη Μ. Γιαννάκου ζητεί ο Μητσοτάκης

Την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ, ανακοίνωσε επισήμως η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος μετά την αδυναμία διεξαγωγής της καταμέτρησης λόγω σωρείας τεχνικών προβλημάτων στο on line σύστημα. 

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ

"Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται." 


Την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η αδυναμία διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητεί άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της ΝΔ από την Μαριέττα Γιαννάκου, παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου, με νέο γραμματέα πρόσωπο εμπιστοσύνης της κ. Γιαννάκου, και επικεφαλής της ΚΟ ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος. 

«Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας» δηλώνει σε δραματικούς τόνους ο υποψήφιος για την ηγεσία.

Αποδεκτή φέρεται να κάνει την πρόταση Μητσοτάκη η κ. Γιαννάκου, διευκρινίζοντας πάντως ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει αποδεκτό από τους υποψηφίους και τα θεσμικά όργανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση Μητσοτάκη


"Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του Κόμματός μας.

Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες.
Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους.

Ζητώ:

Άμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μειμαράκη

Αντικατάσταση του Προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου

Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό

Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.

Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας.
Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων."

Zητεί παραιτήσεις ο Άδωνις

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το εκλογικό τμήμα Περιστερίου όπου βρέθηκε. Κάνοντας λόγο για φιάσκο, ζήτησε ουσιαστικά την παραίτηση των μελών της ΚΕΦΕ, αλλά και άλλων στελεχών της ΝΔ, που είχαν αναλάβει τη διοργάνωση των εσωκομματικών εκλογών. «Το φιάσκο έχει υπευθύνους, πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν, αυτή η εικόνα δεν τιμά τη ΝΔ» επισήμανε.

«Η ΚΕΦΕ και το κόμμα είχαν αναλάβει την εκλογική διαδικασία, υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο» δήλωσε με νόημα ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι ήδη από το Σάββατο το βράδυ είχε εκφράσει τις αγωνίες του για την ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στην ΚΕΦΕ και είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί κανονικά.

«Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανέγγιχτο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει πλανώνται πλάνην οικτρά» σημείωσε δε.

Αναβολή της εκλογικής διαδικασίας ζήτησε νωρίτερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά του θα αποχωρήσει από υποψήφιος πρόεδρος.
Πηγή: skai.gr