Μουζάλας: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει αποθήκη προσφύγων

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει αποθήκη προσφύγων» ξεκαθάρισε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

«Αν η Ευρώπη σκεφτεί ότι η ανάσχεση θα γίνει στην Ελλάδα, είναι ολέθριο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και είναι έξω από τη δική μας πολιτική. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει αποθήκη προσφύγων» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αντίθετα, πρόσθεσε ο υπουργός, το να γίνει ανάσχεση στην Τουρκία είναι η μόνη πιθανή και δυνατή λύση και ευτυχώς η Ευρώπη προσανατολίστηκε με σταθερότητα εκεί. «Πρέπει αυτό όμως να γίνει και με μια βιασύνη» προειδοποίησε.

«Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου στην κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν. Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η αύξηση της ξενοφοβίας στην Ευρώπη» διεμήνυσε στο μεταξύ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο επίτροπος Μεταναστευτικών Υποθέσεων προειδοποίησε ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα για να αντιμετωπίσει ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Την ανάγκη για δημιουργία κέντρων καταγραφής (hot spots) στις περιφερειακές χώρες της προσφυγικής κρίσης επισήμανε από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος σε ομιλία του σε ημερίδα. Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για Τουρκία, Λίβανο και Ιορδανία.

Πηγή: skai.gr