Νικολόπουλος: Ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση και με έδιωξαν από την Επιτροπή Θεσμών

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν είναι πλέον μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς με εντολή Πάνου Καμμένου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφάσισαν την αντικατάστασή του και μάλιστα από την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, οπότε και αποφασίστηκε να κληθεί ενώπιόν της, την επόμενη Τετάρτη, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. 

Ο βουλευτής Αχαϊας των ΑΝΕΛ είχε ταχθεί υπέρ της άμεσης ακρόασης του κυρίου Πανούση, την εβδομάδα που διανύουμε, όπως πρότεινε η αντιπολίτευση.

Ο κύριος Νικολόπουλος αφήνει σαφείς αιχμές για την αντικατάστασή του - από τον βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος έχει κάνει λόγο για «επιλεκτικές διαρροές» - καθώς συνδέει την απόφαση με τη στάση που κράτησε ο ίδιος στο θέμα Πανούση:

«Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ κατά την χτεσινή συνεδρίαση ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση. Η αλήθεια σώζει. Πρέπει όλα τα ντοκουμέντα να δουν το φως της δημοσιότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ κοινοποίησε και σχετικό απόσπασμα από πρακτικά της Επιτροπής:




Ακολουθεί η πλήρης δήλωση Νικολόπουλου:

«ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΙΑΣ 
Για την σημερινή αντικατάσταση μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

«Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα,  από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ  κατά την χτεσινή συνεδρίαση - ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση . 

Η αλήθεια σώζει.

Πρέπει όλα τα ντοκουμέντα να δουν το φως της δημοσιότητας.

Πρέπει να απαντήσουν ο κ. Πανούσης και ο κ. Ρουμπάτης εάν ήσαν και αυτοί λειτουργοί του «βαθέος κράτους» ή εάν έχουμε να κάνουμε με απλά συμπτώματα μιας έρπουσας «μαφιοζοποίησης» της «δημόσιας ζωής».

Τι εξυπηρετεί η αντικατάσταση μου;»

Ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δηλώνω ότι με όλες μας τις δυνάμεις «θα βάλουμε πλάτη», ώστε ο Πρωθυπουργός να τα καταφέρει και να καθαρίσει  την «κόπρο του Αυγείου , όπως άλλωστε απαιτεί και ο Ελληνικός λαός.  ».

Πηγή: skai.gr