Φίλης: Eύπορος ο πρωθυπουργός - Κάλλιο ΦΠΑ στα ιδιωτικά, παρά ισοδύναμα

«Ο πρωθυπουργός είναι εύπορος» επισήμανε τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ότι από τα ισοδύναμα που θα υποστούν όλοι οι Έλληνες, όπως ο φόρος στο βόειο κρέας, είναι προτιμότερο για τον ίδιο οι «εύποροι», όπως ο Αλέξης Τσίπρας, να επωμιστούν τον αυξημένο ΦΠΑ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Δουλεύει και η γυναίκα του» ανέφερε χαρακτηριστικά στον Real FM.

«Εγκαλέστε με για τα κενά. Η ουσία είναι το δημόσιο σχολείο... Εάν μία οικογένεια θέλει να στείλει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο είναι δική της υπόθεση, και θα πρέπει να πληρώσει και το κόστος» επανέλαβε στον Real FM.

«Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μία εύπορη οικογένεια... Δουλειά του υπουργού είναι να διασφαλίζει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά... Στόχος της κυβέρνησης είναι το δημόσιο σχολείο και μόνο» επέμεινε ο Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας εκτίμησε πως είναι θέμα ημερών να υπάρξει απόφαση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, διευκρινίζοντας πάντως ότι πως έχει εκείνος αυτή την πληροφορία δημοσιογραφικά, καθότι αυτές οι κουβέντα γίνονται με το οικονομικό επιτελείο και άρα εκείνος δεν ξέρει έχει επίσημη γνώση των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη κάποιος «που έχει 60.000 και 70.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000 τον χρόνο στα ιδιωτικά».

Ο κ. Φίλης προέτρεψε επίσης τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων «να μοιραστούν το κόστος με τους γονείς και να μην συμπεριφέρονται σαν να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ.»
Πηγή: skai.gr